Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Το καλοκαίρι κινδυνεύουμε περισσότερο από κατάθλιψη


Το καλοκαίρι κινδυνεύουμε περισσότερο από κατάθλιψη

Λίγο η ζέστη, λίγο η αδυναμία να κουνηθούμε από το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η πόρτα στην κατάθλιψη ανοίγει διάπλατα. Οι ειδικοί μελέτησαν τι μας οδηγεί στο πρόβλημα και συστήνουν τι να αποφύγουμε, ώστε να μην κινδυνεύσουμε αυτό το καλοκαίρι.


Οσο κι αν μας κάνει να πιστεύουμε το αντίθετο, η γλυκιά γεύση μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Για το καλοκαίρι λοιπόν, αποφύγετε τα γλυκά και ιδιαίτερα όσα γίνονται με ζύμη ή χυλό, όπως για παράδειγμα τα ντόνατς.

Μπορεί να θεωρούμε ότι ένα γλυκάκι θα αναπτερώσει το ηθικό μας, ωστόσο έρευνες έχουν δείξει ότι οι αυξημένες θερμίδες που διαθέτει επηρεάζουν αρνητικά τον εγκέφαλό μας. Οσον αφορά γενικότερα τη διατροφή μας, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, εξαιτίας της έλλειψης κάποιων θρεπτικών συστατικών.

Στο θέμα των κακών συνηθειών τώρα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης προειδοποιούν ότι το τσιγάρο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της κατάθλιψης κατά 93%. Εξίσου επικίνδυνα αποτελέσματα όμως μπορεί να έχει και η χρήση του Ιντερνετ, καθώς η πολύωρη προσκόλληση σε αυτό εξαντλεί τον εγκέφαλο σε καταστροφικό βαθμό.

Τέλος, αν θέλουμε να παραμείνουμε ευδιάθετοι και με καλή ψυχολογία, μπορούμε να ακολουθήσουμε ακόμα μία συμβουλή των ειδικών. Δεν είναι άλλη από το να κοιμόμαστε με όσο το δυνατόν λιγότερο φως, διότι έτσι ξεκουράζεται καλύτερα ο εγκέφαλος.
Πηγη:Espressonews.gr-madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: