Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Υπό πίεση" η ιταλική οικονομία

"Υπό πίεση" συνεχίζει να βρίσκεται η ιταλική οικονομία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.


Το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημειώνει απώλειες της τάξης του 2,1%, ενώ, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα "στους θαλάμους επιχειρήσεων γίνεται λόγος για κερδοσκοπική επίθεση κατά της Ιταλίας και ο υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι --που εγγυάται την χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας-- θεωρείται λιγότερο ισχυρός απ' ότι στο παρελθόν".

Τα λεγόμενα "σπρεντ", η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών ομολόγων, σημείωσε σήμερα νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τις 245 μονάδες βάσης. Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού δημοσίου, έφτασε στο 5,25%.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η Ιταλία "πληρώνει", στην φάση αυτή, την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από μέρους του οίκου αξιολόγησης Μοody's. Επενδυτές αντιδρούν, πουλώντας ιταλικούς τίτλους.

"Παρά τους ισχυρότερους οικονομικούς της δείκτες, τις ημέρες αυτές η Ιταλία δείχνει να βρίσκεται υπό ισχυρότερη πίεση απ' ότι την Ισπανία", τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι προχώρησε σε μια κίνηση επαναπροσέγγισης του υπουργού Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι. Τις τελευταίες ημέρες, ο Καβαλιέρε, είχε κατακρίνει τον υπουργό οικονομικών του, υποστηρίζοντας ότι "μιλά μόνο στις αγορές, ενώ άλλοι υπουργοί, ξέρουν να απευθύνονται και στους ψηφοφόρους". Όμως σήμερα έγινε γνωστό ότι τον κάλεσε σε συνάντηση για συζητήσουν πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση την κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η όλο και εμφανέστερη κερδοσκοπική επίθεση σε βάρος της Ρώμης, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, καθιστά αναγκαία μια νέα αντιμετώπιση, που να μην αφήνει περιθώρια σε ενδοκυβερνητικές πολεμικές, έστω και αν χρειασθεί να θυσιαστεί το πολυδιαφημισμένο σχέδιο μείωσης των φόρων, στο οποίο είχε επενδύσει πολλές ελπίδες ο Μπερλουσκόνι.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: