Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Βροχή αστεριών» στο Φεστιβάλ Αιγαίου


«Βροχή αστεριών» στο Φεστιβάλ Αιγαίου

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει με την «Τραβιάτα» του Βέρντι, με τη διεθνούς φήμης, Ρωσίδα σοπράνο, Ναταλία Ουσάκοβα να ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, όπως η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, η ντίβα του λυρικού θεάτρου Ναταλία Ουσάκοβα, ο Ιταλός χορογράφος Ρενάτο Τσανέλα, αλλά και αστέρια του μπαλέτου από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης και συνολικά περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες -μουσικοί, λυρικοί τραγουδιστές, χορωδοί και χορευτές- συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αιγαίου.

Ετσι, για έβδομη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ πραγματοποιείται, από τις 12 έως τις 25 Ιουλίου, στο πανέμορφο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, ζωντανεύοντας τη λυρική παράδοση ενός από τα πρώτα θέατρα του νεοελληνικού κράτους, που κατασκευάστηκε το 1864, με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει με την «Τραβιάτα» του Βέρντι, στις 12 Ιουλίου με τη διεθνούς φήμης, Ρωσίδα σοπράνο, Ναταλία Ουσάκοβα να ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Με ένα αφιέρωμα στη χορωδιακή μουσική συνεχίζει το Φεστιβάλ Αιγαίου στις 13 και 15 Ιουλίου: Παιδικές, γυναικείες και μεικτές χορωδίες από Αμερική, Καναδά και Ελλάδα, συναντιούνται στην Ερμούπολη για ένα διήμερο αφιέρωμα που περιλαμβάνει θρησκευτική μουσική από τον 12ο ως τον 21ο αιώνα, έργα σύγχρονων συνθετών, καθώς και λαϊκά τραγούδια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου a cappella. Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, ενός αιώνα από το θάνατο του Γκούσταβ Μάλερ, στις 15 Ιουλίου η PanEuropean Philharmonia Orchestra ερμηνεύει έργα του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη σε μουσική διεύθυνση Πίτερ Τιμπόρις και σολίστ την υψίφωνο Ιλάνα Λαπαλάινεν.

Κάρμινα Μπουράνα
Στις 17 Ιουλίου, στην πλατεία Μιαούλη θα παρουσιαστεί ο περίφημος κύκλος τραγουδιών «Κάρμινα Μπουράνα» του Καρλ Ορφ και αποσπάσματα από τη Σουίτα «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στις 19 και 20 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιό, ελληνικής καταγωγής, Ολυμπία Δουκάκη στο συγκλονιστικό μονόλογο «Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν σε σκηνοθεσία Νάνσι Μέκλερ. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με ερμηνεύτρια την Ολυμπία Δουκάκη στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 1999 και στη συνέχεια στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης με διθυραμβικές κριτικές.

Και ακόμη, στις 22, 23 και 24 Ιουλίου παρουσιάζεται, σε παγκόσμια πρεμιέρα, το μπαλέτο «Η Επιλογή της Μήδειας» σε χορογραφία του Ιταλού Ρενάτο Τσανέλα, βασισμένο στη μουσική από την όπερα Μήδεια του Μίκη Θεοδωράκη. Το Φεστιβάλ κλείνει στις 25 Ιουλίου με ένα γκαλά όπερας από τους σπουδαστές του Greek Opera Studio που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά.
Πηγη:imerisia.gr

CLOSE WINDOW

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: