Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ανεξαρτητοποιείται το Νότιο Σουδάν

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στους εορτασμούς της ανεξαρτησίας του Νοτίου Σουδάν το Σάββατο,
επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Εκτός από τον Πάουελ που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην πρώτη θητεία του ρεπουμπλικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, στην αντιπροσωπεία θα μετάσχουν επίσης ένας βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων και αρκετοί υψηλόβαθμοι διπλωμάτες όπως ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Σουδάν Πρίνστον Λάιμαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Νότιο Σουδάν ετοιμάζεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία του ύστερα από πέντε δεκαετίες σύγκρουσης με το Βορρά. Ωστόσο ορισμένα βασικά θέματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί όπως η χάραξη των συνόρων, η κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο, το καθεστώς των πολιτών του Νότιου Σουδάν που θα διαμένουν στο Βορρά.

Στις 7 Φεβρουαρίου, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Νοτίου Σουδάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει αυτό το "κυρίαρχο και ανεξάρτητο" κράτος τον Ιούλιο.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: