Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. τρεις οργανώσεις - μαμούθ

Στην «τσιμπίδα» του νόμου έπεσαν 220 μέλη τριών καλοστημένων εγκληματικών οργανώσεων.


Οι αστυνομικές αρχές μετά από πολύμηνη έρευνα κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των 18 αρχηγών των οργανώσεων αλλά και σε τέσσερα άτομα που είναι ήδη έγκλειστα σε φυλακές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που συνεργάζονταν μεταξύ τους και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος 220 ατόμων, εκ των οποίων τα 18 περίπου αποτελούσαν τα αρχηγικά τους μέλη.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις ενέχονται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, διακεκριμένων περιπτώσεων κατοχής και εμπορίας πυροβόλων όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, πρόκλησης και προσφοράς για εκτέλεση κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν παραπάνω από 100 Αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από οκτώ εισαγγελικούς λειτουργούς, πραγματοποιήθηκαν 34 έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους, παρουσία των εισαγγελικών λειτουργών, και 48 άτομα.

Μέχρι στιγμής, στις έρευνες που ενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

• Όλων των ειδών ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία)

• Όπλα (δύο πιστόλια με σιγαστήρες, ένα όπλο αερίου, ένας σιγαστήρας για όπλο αερίου, μια καραμπίνα, μαχαίρια και μία σιδερογροθιά)

• Σαράντα τρία αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών ή αποτελούσαν οχήματα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

• Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα και έντεκα κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim)

• Το χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ, σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα και συναλλαγματικές

• Δύο πλαστές σφραγίδες, πλαστά πιστοποιητικά.

Η δράση της κάθε ομάδας

Πρώτη ομάδα

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 105 μέλη, εκ των οποίων 96 Έλληνες (83 άνδρες και 13 γυναίκες) και 9 αλλοδαποί (7 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής «ιθύνοντα νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 8 αρχηγικά μέλη, οι δύο εκ των οποίων είναι γυναίκες. Τέσσερα από τα οκτώ αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

• Εμπορία και διακίνηση όλων των ειδών ναρκωτικών ( ηρωίνη, κοκαΐνη, κλπ).
• Κατοχή και εμπορία πυροβόλων όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης για προσωπικούς λόγους αναζητούσε τρόπους σε συνεργασία με έγκλειστο της φυλακής για τη διάπραξη δολοφονίας (με συμβόλαιο), ικανοποιώντας ένα αίσθημα εκδίκησης σε βάρους του δράστη δολοφονίας οικείου προσώπου του.

Δεύτερη ομάδα

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 88 βασικά μέλη, εκ των οποίων 83 Έλληνες (72 άνδρες και 11 γυναίκες) και 5 αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες).

Πέραν του επικεφαλής, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 5 αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

Όλοι μαζί συμμετείχαν και επιδίδονταν σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη).

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, ερευνάται η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών, με σκοπό την πορνεία.

Τρίτη ομάδα

Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 24 βασικά μέλη, εκ των οποίων 23 Έλληνες άνδρες και ένας αλλοδαπός άνδρας.

Πέραν του επικεφαλής, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τέσσερα αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.

Όλοι μαζί συμμετείχαν και επιδίδονταν σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: