Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«Κόκκινο» στα τσίρκο

Απαγορεύονται τα τσίρκο, δημιουργείται διαδικτυακή βάση για τα τσιπ, γίνονται αυστηρότερες οι ποινές για την κακοποίηση των ζώων ενώ οι δήμοι
θα είναι πλέον υπεύθυνοι να δημιουργήσουν καταφύγια για τα αδέσποτα της πόλης τους μέσα σε δύο -το πολύ- έτη.

Ακόμα θα επιτρέπεται πλέον η μεταφορά των ζώων από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσα σε ειδικά κλουβιά. Αυτές είναι κάποιες από τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», προς τη Βουλή οδεύει το διορθωμένο αλλά όχι τελειοποιημένο -σύμφωνα με πολλά φιλοζωικά σωματεία- νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση τους με κερδοσκοπικό σκοπό.

Όλα τα ζώα θα πρέπει υποχρεωτικά πλέον να έχουν τσιπ, ενιαίο βιβλιάριο υγείας και διαβατήριο. Ενώ όλοι οι αδέσποτοι σκύλοι που περισυλλέγονται θα πρέπει υποχρεωτικά να τσιπάρονται πριν δοθούν για υιοθεσία. Βέβαια, το σχέδιο νόμου δεν διευκρινίζει, πόσο θα κοστίζει αυτή η σήμανση γιατί μέχρι σήμερα είναι αρκετά ακριβή γι' αυτό και πολλοί φιλόζωοι δεν έχουν τσιπάρει τα ζώα τους.

Οι δήμοι όλης της χώρας, πλέον, θα πρέπει αναγκαστικά να δημιουργήσουν και σύστημα περισυλλογής των αδέσποτων αλλά και καταφύγια, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια από την ψήφιση του νόμου ενώ ο κάθε δήμος θα είναι υπεύθυνος για oποιαδήποτε βλάβη προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα.

Τα δημοτικά καταφύγια εκτός από την ιατρική περίθαλψη που θα παρέχουν στα αδέσποτα ζώα, θα αποτελούν και χώρους προσωρινής παραμονής των αδέσποτων ζώων, τα οποία στη συνέχεια θα επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο όμως θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από σχολεία, υπηρεσίες υγείας κτλ. Οπότε μάλλον είναι αβέβαιο το που ακριβώς θα τοποθετούνται τα αδέσποτα.

Ακόμη μία ρύθμιση που περιλαμβάνει το νέο σχέδιο νόμου είναι η απαγόρευση συμμετοχής κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα, καθώς και η οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: