Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Φροντίστε για την υγεία των μαλλιών

Τα υγιή μαλλιά είναι συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων που τα περισσότερα από αυτά, εξαρτώνται αποκλειστικά από εσάς.


1) Προσέξτε τη διατροφή σας. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, μπρόκολο, κουνουπίδι), που χρησιμεύει στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης δηλαδή που αποτελεί τη βάση του ιστού του θύλακα από τον οποίο αναπαράγεται και αναπλάθεται η τρίχα. Eπιπλέον, η βιταμίνη Ε (ξηροί καρποί, ελαιόλαδο) που είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνοντας τη γήρανση των μαλλιών. Τέλος, το φυλλικό οξύ (σπανάκι, φασόλια) συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τριχών.

2) Η κακή ψυχολογία και το στρες, είναι παράγοντες που μπορεί να σας οδηγήσουν στην πρόωρη απόκτηση άσπρων μαλλιών μέχρι και στην αλωπεκία. Προσπαθήστε να μην αφήνετε το στρες και τις στεναχώριες να σας καταβάλλουν.

3) Η εγκυμοσύνη είναι από τις συχνότερες αιτίες πτώσης μαλλιών, ευτυχώς προσωρινής. Οι γυναίκες, στους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού λόγω της καταπόνησης και του στρες που δυνατόν να έχουν, μπορεί να παρουσιάσουν πτώση μαλλιών. Ωστόσο το πρόβλημα είναι παροδικό και τα μαλλιά επανέρχονται πλήρως στη φυσιολογική τους κατάσταση.

4) Αν έχετε «κακή» κληρονομικότητα σε ότι αφορά τα μαλλιά σας, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλευθείτε κάποιον ειδικό και να φροντίζετε ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σας..

5) Πείτε όχι στην υπερβολική χρήση βαφών, σεσουάρ, προϊόντων hair styling.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: