Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ημέρα Ανεξαρτησίας για το Νότιο Σουδάν

Το Νότιο Σουδάν θα γίνει ανεξάρτητο κράτος από απόψε τα μεσάνυχτα, καθώς η κυβέρνηση του Σουδάν αναγνώρισε σήμερα επίσημα την ανεξαρτησία του


Μέσα σε ένα κλίμα σφοδρής βίας των τελευταίων εβδομάδων, από απόψε το βράδυ το Νότιο Σουδάν, θα είναι ανεξάρτητο κράτος.

"Η Δημοκρατία του Σουδάν ανακοινώνει ότι αναγνωρίζει το κράτος του Νότιου Σουδάν από τις 9 Ιουλίου" δήλωσε ο υπουργός Προεδρικών Υποθέσεων του Σουδάν , Μπάκρι Χάσαν Σάλεχ, και πρόσθεσε ότι το Νότιο Σουδάν θα γίνει ανεξάρτητο κράτος από απόψε τα μεσάνυχτα.

Τον Ιανουάριο, εκατομμύρια πολίτες πήραν μέρος σε δημοψήφισμα και ψήφισαν τη διχοτόμηση της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας στην Αφρική και την ανεξαρτητοποίηση του Νοτίου Σουδάν .

ΟΗΕ: Ψήφισμα για την δημιουργία αποστολής κυανοκράνων στο Νότιο Σουδάν

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο δημιουργείται στο Νότιο Σουδάν μία αποστολή των Ηνωμένων Εθνών από 7.000 κυανόκρανους, 900 αστυνομικούς και ειδικούς, οι οποίοι θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των υποδομών και στην ασφάλεια.

Ο ΟΗΕ θα βοηθήσει το Νότιο Σουδάν στην "εγκαθίδρυση των λειτουργιών μιας κεντρικής κυβέρνησης, την εγκαθίδρυση του κράτους δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, την ανάπτυξη της ασφάλειας, τη βελτίωση της εργασίας για τους νέους και την αναζωογόνηση της οικονομίας".

Η απόφαση αυτή έρχεται έξι χρόνια μετά από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 η οποία έδωσε τέλος σε χρόνια πολέμου αλλά και την ώρα που ενισχύονται οι φόβοι για συγκρούσεις σε μεθοριακές περιοχές.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: