Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Στη συγχώνευση Καβάλα-Ηρακλή :Το Επιμελητήριο έριξε «άκυρο», η πολιτεία δήλωσε... παρούσα


Πρώτη «νίκη» για τους Καβαλιώτες

Νέα τροπή δείχνει να παίρνει η υπόθεση της συγχώνευσης των ΠΑΕ Καβάλας και Ηρακλή, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας, το Επιμελητήριο Καβάλας εξέδωσε αρνητική γνωμοδότηση στο αίτημα που είχε καταθέσει η οικογένεια Ψωμιάδη για μετονομασία της εταιρίας και μεταφορά της έδρας της στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, από την πλευρά της διοίκησης της Καβάλας δεν εμφανίστηκε κανείς για να παραλάβει τη γνωμοδότηση!


Η οικογένεια Ψωμιάδη από την Παρασκευή διέρρεε ότι περίμενε την θετική γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, προκειμένου να έχουν ένα «γερό χαρτί» υπέρ τους στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου θα μεταφερθεί η υπόθεση την Τρίτη.

Σε πρώτη φάση η αρνητική γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου αποτελεί ένα «φρένο» στην όλη διαδικασία συγχώνευσης των δύο ομάδων, όμως, η απόφαση που θα μετρήσει οριστικά και αμετάκλητα θα είναι αυτή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εκεί όπου οι Καβαλιώτες έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για να διατηρήσουν την ομάδα τους με τη σημερινή επωνυμία και έδρα.

Από την άλλη, όπως είναι λογικό, η απόφαση προκάλεσε ένα «μούδιασμα» στον Ηρακλή, καθώς όσοι έχουν ταχθεί υπέρ της ανάληψης της διοίκησης από την οικογένεια Ψωμιάδη, ήλπιζαν σε μια πρώτη «νίκη».

«Η πολιτεία είναι έτοιμη να παρέμβει» λέει ο Νικητιάδης

Στο μεταξύ, όπως αναμενόταν το θέμα της συγχώνευσης Καβάλας - Ηρακλή, συζητήθηκε την Δευτέρα στη Βουλή, ύστερα από τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ν. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Παπουτσή. Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση και τόνισε πως η πολιτεία, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει και να αποτρέψει την όποια παρεμβολή από τη νομιμότητα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού σημείωσε τα εξής:

«Η πολιτεία είναι παρούσα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει σε οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη νομιμότητα. Ήδη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε τις δύο ομάδες για να δώσουν εξηγήσεις. Θα τεθεί υπό το μικροσκόπιο της πολιτείας οποιαδήποτε πράξη λαμβάνει χώρα και υπάρχουν υπόνοιες παρανομίας.

Έχουμε πει πως η πολιτεία δεν θέλει συγχωνεύσεις όταν οι ομάδες είναι από διαφορετική περιφέρεια. Και αυτό θα περιλαμβάνεται και στο νέο νομοσχέδιο.

Η ΕΕΑ οφείλει να παρέμβει για να διαπιστώσει αν λαμβάνει χώρα πραγματική συγχώνευση η οποία που εμφανίζεται εικονικά ως μια άλλη πράξη. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε παρόντες και δεν θα επιτρέψουμε καμία παρεμβολή από τη νομιμότητα».

Ο Δημήτρης Παπουτσής από την πλευρά του, πρόσθεσε πως: «υπάρχουν έγγραφα που έχουν κατατεθεί και αμφισβητείται η γνησιότητά τους. Εμείς θα είμαστε στην ΕΕΑ και θα καταστίσουμε σαφές ότι αυτό που γίνεται είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτο. Δεχόμαστε την απάντηση σας ως την απαρχή μιας ελπιδοφόρου πορείας. Πρέπει να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα αθλητικά ιδεώδη».

Στη δευτερολογία του, ο Γιώργος Νικητιάδης ανέφερε:

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων. Δεν προδικάζουμε την οποιαδήποτε απόφαση. Η ΕΕΑ λέει ποιες είναι οι προϋποθέσεις για συγχώνευση, αν έχουμε να κάνουμε με συγχώνευση και όχι για μια εικονική πράξη που στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Η πολιτεία θα πράξει τα νόμιμα. Θα ελέγξει τι συμβαίνει. Αν υφίσταται αυτό το 'μόρφωμα' και το 'ανήθικο' που λέτε, να ξέρετε ότι η δικαιοσύνη δεν θα το επιτρέψει».
Πηγη:in.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: