Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα Τα γλυκά κάνουν… καλό στα παιδιά!


Μια μεγάλη διατροφική ανατροπή μας επιφύλασσαν αμερικανοί ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Louisiana στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανάλωση γλυκών μπορεί να σταματήσει το παιδί να πάρει λίπος στο μέλλον.

Οι νέοι που καταναλώνουν τακτικά σοκολάτες και κάθε λογής λιχουδιές, έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι. Την ίδια στιγμή υποστηρίζουν πως όντως τα γλυκά κάνουν κακό στα δόντια και στο σώμα γενικότερα του νέου. Όμως η συγκεκριμένη έρευνα κάνει την αποστολή των γονιών, να κρατάνε τα παιδιά τους μακριά από τα γλυκά, ακόμα πιο δύσκολη.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερα από 11.000 παιδιά και νέους, ηλικίας μεταξύ 2 και 18. Τα δεδομένα έδειξαν ότι τα παιδιά που έτρωγαν γλυκά είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, από εκείνα που δεν έτρωγαν. Μεταξύ των εφήβων, τα ποσοστά μεγαλώνουν, με 26% λιγότερες πιθανότητες. Επίσης με την κατανάλωση γλυκών, μειώνεται η πρωτείνη C, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα και άλλων ασθενειών.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Κάρολ O'Neil, ανέφερε, «η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που καταναλώνουν γλυκά είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν θα πρέπει να ερμηνευτούν ως άδεια για υπερβολές και καταχρήσεις. Δε θα πρέπει να αντικατασταθούν οι θρεπτικές τροφές με τα γλυκά και γενικά θα πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές».

Τα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρθηκαν στο περιοδικό Τρόφιμα και επιστημονικό περιοδικό Nutrition Research.

Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: