Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινή σούπα με καρότα και τζίντζερ

Καλοκαιρινή σούπα με καρότα και τζίντζερ

Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Ο συνδυασμός του καρότου και του τζίντζερ μπορεί να δημιουργήσει μία υπέροχη σούπα για το χειμώνα αλλά να αποτελέσει και μια εξίσου δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι.

Τα καρότα με τη φίνα γεύση τους, η πιπερόριζα με το γαργαλιστικό της άρωμα, το κάρυ και το λιωμένο σκόρδο δίνουν σε αυτή τη σούπα μια υπέροχη γλυκύτητα με χαρακτήρα. Μπορεί να καταναλωθεί ως μεσημεριανό γεύμα ή σαν σνακ το απόγευμα με λίγο τυρί. Είναι απλή και εύκολη στην παρασκευή της και αν φτιάξετε ικανοποιητική ποσότητα μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο και για την επομένη.

Συστατικά συνταγής

700 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γ. (κοφτό) κάρυ σε σκόνη
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 λεμόνι ξύσμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά -για πολύ λίγο, δεν πρέπει να γίνουν καφέ ή να μαυρίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό και το ξύσμα του λεμονιού και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή, τα καρότα. Αφήστε την να κρυώσει και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ήπια όλα τα υλικά. Στο τέλος γαρνίρουμε κάθε μπολάκι με σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μπορείτε να τη συνοδέψετε με τυρί και ψωμί ολικής άλεσης.

Πηγή: lovecooking.gr-newsbeast.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: