Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πάντα σε φόρμα!


Απλές ερωτήσεις fitness βρίσκουν επιτέλους τις σωστές απαντήσεις.


•Θα ζυγίζω περισσότερο αν δυναμώσω τους μυς μου;
Οι μύες είναι πιο πυκνοί από τις μάζες λίπους και ζυγίζουν λίγο περισσότερο. Αν λοιπόν γυμνάζεσαι τακτικά και περιλαμβάνεις στο πρόγραμμά σου ασκήσεις ενδυνάμωσης της μυϊκής μάζας, είναι πιθανό να διαπιστώσεις ότι η ζυγαριά παραμένει σταθερή και δεν χάνεις γραμμάριο. Παρ' όλα αυτά, θα παρατηρήσεις ότι όσο πιο πολύ ασκείσαι τόσο πιο πολλούς πόντους χάνεις. Γι’ αυτό, καλό είναι να ελέγχεις την πρόοδό σου όχι τόσο βάσει της ζυγαριάς όσο του πόσο άνετα νιώθεις μέσα στα ρούχα σου.

•Αξίζει να πληρώσω για να έχω αποκλειστικό personal trainer;
Ένας έμπειρος γυμναστής θα σου δώσει πολύτιμες συμβουλές για το σωστό τρόπο εκγύμνασης, ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σου σώματος (κοιλιακούς, ραχιαίους, γλουτιαίους). Επιπλέον θα σε συμβουλεύσει για τη διατροφή σου και θα παρακολουθεί την πρόοδό σου διορθώνοντας τις λάθος κινήσεις σου, ενώ θα σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Σίγουρα η γυμναστική στο σπίτι είναι σαφώς πιο αποτελεσματική από αυτή στο γυμναστήριο. Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα, δεν θα το μετανιώσεις.

•Πώς μπορώ να διατηρήσω την καλή μου φυσική κατάσταση;
Η ποικιλία είναι η λέξη-κλειδί γι' αυτή την περίπτωση. Όταν γυμνάζεσαι και φτάνεις σε ένα σημείο που σε ικανοποιεί, προσπάθησε να εξακολουθείς να το κάνεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Μην περιορίζεσαι σε κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που σου είναι εύκολες. Κάνε κάθε φορά διαφορετικές. Για τις μέρες που δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο, καλό είναι να αντιδράς στο «σύνδρομο του καναπέ» και να κάνεις κάτι στο σπίτι.

•Ο αργός μεταβολισμός κάνει πιο δύσκολη την προσπάθειά μου να χάσω βάρος;
Η διαφορά μεταξύ του μεταβολισμού δύο ανθρώπων είναι τόσο μικρή, που δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Για την ακρίβεια, μερικές μελέτες υποστηρίζουν ότι οι πιο παχείς και σωματώδεις έχουν πιο γρήγορο μεταβολισμό, αφού το σώμα τους πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να αντεπεξέλθει στη μάζα του. Η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος πιο εύκολα απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

•Ως εργαζόμενη μητέρα, δεν έχω το χρόνο να πάω γυμναστήριο. Πώς μπορώ να γυμναστώ;
Να κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς περιπάτους και μακρινές βόλτες με τα παιδιά σου. Να αποφεύγεις το ασανσέρ και να προτιμάς τις σκάλες. Να πηγαίνεις για μπάνιο και κολύμβηση συχνότερα μαζί τους. Όταν κοιμούνται, κάνε μερικές ασκήσεις με τεντώματα στο πάτωμα.

•Αν σταματήσω τη γυμναστική, οι μύες μου θα μετατραπούν σε λίπος;
Όχι, γιατί μύες και λίπος είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Πηγή: Madame Figaro
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: