Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ιταλία: Καταρρέει η Βίλα του Αδριανού

Αν και είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Βίλα του Αδριανού στη Ρώμη κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρησή της.


Η πρόσβαση των επισκεπτών σε μεγάλο μέρος της Βίλας του Αδριανού - της περίφημης κατοικίας του Ρωμαίου αυτοκράτορα κοντά στη Ρώμη – απαγορεύτηκε, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το μνημείο λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρησή του.

Η Βίλα του Αδριανού βρίσκεται στο Τίβολι, έξω από τη Ρώμη, και πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων που εκτείνεται σε 800 στρέμματα, δηλαδή έχει έκταση μεγαλύτερη και από αυτήν της Πομπηίας. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα τα χρήματα που χορηγήθηκαν για τη συντήρηση του μνημείου ήταν μόλις 370.000 ευρώ, αντί για 2,5 εκατομμύρια που θεωρούν οι συντηρητές ότι απαιτούνταν.

Την τελευταία τριετία, αντί για τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητήθηκαν για να συντηρηθεί ο χώρος, δόθηκαν μόνο 1,5 εκατομμύριο. Έτσι, χρόνο με το χρόνο, αυξάνονται οι ζώνες που κλείνουν για το κοινό: τοποθετούνται μεταλλικές μπάρες και μια πινακίδα που προειδοποιεί τους επισκέπτες για τον "κίνδυνο κατάρρευσης".

Μολονότι η Βίλα του Αδριανού έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1999, την τελευταία δεκαετία οι επισκέπτες της μειώνονται διαρκώς: από 187.202 το 2000, έπεσαν πέρσι στους 108.811, καθώς πλέον ελάχιστοι είναι οι χώροι που μπορεί κανείς να επισκεφθεί.


Η Βίλα κατασκευάστηκε μεταξύ 117-138 μ.Χ. κατ' εντολή του αυτοκράτορα Αδριανού.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: