Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τα μικρά μυστικά της άσκησης


PostFt29

Εξασκηθείτε με το σωστό τρόπο και χωρίς περιττό κόπο και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται 

.Στο περπάτημα: μην είστε υπερβολικοί στις κινήσεις σας.

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κουραστείτε άσκοπα. Η κίνηση στα χέρια πρέπει να εναρμονίζεται με την αντίστοιχη των ποδιών γιατί σε αντίθετη περίπτωση επιβαρύνετε τα χέρια σας.

Στο τρέξιμο: μην καμπουριάζετε.Όταν καμπουριάζετε έχετε ανάγκη από περισσότερες αναπνοές, επειδή μικραίνει ο αναπνευστικός χώρος στο σώμα σας με αποτέλεσμα να κουραζόσαστε πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Φροντίστε, όταν τρέχετε, να κοιτάτε μπροστά. Αυτός είναι ένα απλός τρόπος να διατηρήσετε τη σωστή στάση του σώματός σας ενώ ασκείστε.

Στα βάρη: αυξήστε τα σταδιακά.Επειδή οι μύες χτίζονται αργά και όχι από τη μια μέρα στην άλλη η αύξηση του βάρους πρέπει να γίνεται σταδιακά γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν μυϊκές θλάσεις. Να θυμάστε ότι πρέπει να κάνετε αργές κινήσεις. Οι μύες δουλεύουν όχι με τη φόρα που θα σηκώσετε το βάρος αλλά με σωστές ελεγχόμενες κινήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δώστε και στις αναπνοές. Εκπνέετε όταν τραβάτε το βάρος και εισπνέετε όταν επανέρχεστε στην αρχική θέση.
Στο στατικό ποδήλατο: ρυθμίστε τη σέλα ανάλογα με το ύψος σας.Αυτό θα σας προστατέψει από τους πόνους στα γόνατα. Όταν η σέλα είναι ψηλότερη από όσο πρέπει τεντώνετε περισσότερο τα γόνατα ενώ αν είναι χαμηλότερα τα λυγίζετε.

Στο κολύμπι: φροντίστε να χαλαρώνετε.Όταν σφίγγεστε το μόνο που καταφέρνετε είναι να ζορίζετε τον εαυτό σας. Εάν κολυμπάτε σαν να θέλετε να επιμηκύνετε το σώμα σας κερδίζετε χρόνο αλλά εξασκείστε και με το σωστό τρόπο. Επίσης αναπνέετε όταν το κεφάλι είναι στο πλάι, συνήθως οι περισσότεροι παίρνουν αναπνοές κοιτώντας μπροστά όμως έτσι η μέση κάνει υπερέκταση και επιβαρύνεται άσκοπα.

Στο ελλειπτικό μηχάνημα: αποφύγετε τις υπερβολές.Μην επιλέγετε μεγάλες ταχύτητες γιατί μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Η σωστή ταχύτητα περιστροφής θα πρέπει να είναι γύρω στις 60 –80 περιστροφές στο λεπτό. Φροντίστε να μοιράζετε τη δύναμή σας αρμονικά στα χέρια και τα πόδια και να προσπαθείτε να κρατάτε ένα σταθερό ρυθμό.

Το μυστικό:Να εμπιστεύεστε πάντα τους γυμναστές και να τους συμβουλεύεστε. Αυτοί θα σας προστατέψουν από τα λάθη και τους ανεπιθύμητους τραυματισμούς.
Πηγη:omorfamistika.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: