Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«Πολυτέλεια» οι διακοπές για τους Έλληνες

Το 62% των Ελλήνων σε σχέση με το 59% πέρυσι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, όπως προκύπτει από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ,
που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2011, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 530 άτομα.

Από τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα προκύπτει ότι περισσότεροι από 62 στους 100 Έλληνες καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2011.

Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια 82%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι 8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 72% κάνει ολιγοήμερες διακοπές ή σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι και συγκεκριμένα οι Έλληνες αυτοί διαμένουν: σε πατρικό ιδιόκτητο σπίτι το 50%, σε συγγενικό - φιλικό σπίτι το 24%, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 26%.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η διάρκεια των διακοπών όλης, από κοινού, της οικογένειας, φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Κατά το 2011, θα πραγματοποιήσει 7 ημέρες διακοπές το 46%, 10 ημέρες το 25%, 15 ήμερες το 23%, 20 ήμερες το 5% και 30 ήμερες μόλις το 1%.

Η σύντμηση της διάρκειας των διακοπών, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, οφείλεται κυρίως σε παράγοντες αποδόμησης της ζωής του Έλληνα και οικονομικούς, (ένταση της οικονομικής δυσπραγίας, δυσανάλογες με τον πραγματικό πληθωρισμό ή καθόλου αυξήσεις της μισθωτής εργασίας, σε συνδυασμό με την παρεπόμενη ανάγκη για πρόσθετη εργασία) αλλά και σε κοινωνικούς παράγοντες, όπως χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών, τόσο μεταξύ γονέων όσο και κυρίως μεταξύ παιδιών και γονιών και η έλλειψη διάρκειας, ασφάλειας και σταθερότητας στη μισθωτή απασχόληση. Παράλληλα, μίκρυνε ασφυκτικά και η γνωστή διασπορά των διακοπών σε περισσότερες εποχές (π.χ. κατά τα εορταστικά 3ήμερα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.λπ.).

Η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων με 65%, ενώ το βουνό «κερδίζει» κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 35%.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: