Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΠΟΥ: Δύο εκατομμύρια θάνατοι ετησίως από διαρροϊκές ασθένειες


Οι διαρροϊκές ασθένειες που οφείλονται στην κατανάλωση μη ασφαλούς πόσιμου νερού ευθύνονται για δύο εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο,
ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Άνθρωποι πεθαίνουν από διάρροια "γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό, που είναι το βασικότερο για την υγεία τους", είπε η διευθύντρια του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, Μαρία Νέιρα.

Ο υψηλός αριθμός των θανάτων είναι "παντελώς απαράδεκτος και μια πολύ μεγάλη πρόκληση", τόνισε. "Οι ασθένειες αυτές μπορούν να προληφθούν".

Η έρευνα του ΟΗΕ επισημαίνει ότι οι τελευταίες οδηγίες για την ποιότητα του πόσιμου νερού ορίζονται ως "μια απαρέγκλιτη βάση για τους εθνικούς κανονισμούς και τις προδιαγραφές για την ασφάλεια του νερού στην προστασία και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας".

Η έκθεση των 632 σελίδων ήταν "συμβουλευτικού χαρακτήρα" και επικεντρώθηκε στην αποτροπή της μόλυνσης του νερού, δήλωσε ο σύμβουλος του ΠΟΥ Ντέιβιντ Κάνλιφ.

Ο σύμβουλος πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αρχίσουν να εφαρμόζονται προγράμματα στις φτωχότερες χώρες που διαθέτουν λίγους πόρους για την υγεία, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και να υπάρχουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής για να περιοριστεί το ποσοστό των θανάτων από τις ασθένειες αυτές.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: