Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Όλες οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από το υπουργείο Παιδείας το 150σέλιδο σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.


Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου αλλάζουν όλα στα ιδρύματα, τόσο όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης τους, όσο και την οργάνωση σπουδών, ενώ στις διατάξεις προβλέπονται και ρυθμίσεις για τους φοιτητές και το χρόνο σπουδών. Έτσι, καθορίζεται πλέον πως αν ένας φοιτητής δεν εγγραφεί σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, χάνει τη φοιτητική ιδιότητα, επίσης καθιερώνεται η τριετία για το πτυχίο και καθιερώνονται άλλες διαδικασίες για την εκλογή των διοικήσεων των Πανεπιστημίων.

Καθιερώνονται συμβούλια των Ιδρυμάτων που αποτελούνται από πανεπιστημιακούς (του ιδίου ιδρύματος δηλαδή) αλλά και προσωπικότητες εκτός αυτού, οι οποίες εκλέγουν τον πρύτανη μετά από πρόσκληση διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι η χρηματοδότηση θα είναι σε συνάρτηση με τους ενεργούς φοιτητές αλλά και το παραγόμενο έργο των ιδρυμάτων.

Εξάλλου, οι σπουδές κατανέμονται σε κύκλους, ο καθένας απ΄ αυτούς μπορεί να έχει διάρκεια από ένα έως δύο έτη. Παράλληλα θεσπίζεται επιτροπή που θα θέσει τους όρους για την νέα χωροταξική κατανομή των Ιδρυμάτων.

Οι πρυτάνεις αντιδρούν στην πλειοψηφία των διατάξεων, θεωρώντας ότι δίνουν τη «χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο», και αρχίζουν ενημερωτικές επαφές με τα πολιτικά κόμματα.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ αντιμετωπίζουν κατ' αρχήν θετικά το νέο νομοσχέδιο, αλλά αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου την προσεχή Πέμπτη αφού έχουν πάρει στα χέρια τους το τελικό κείμενο προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: