Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η Apple σχεδιάζει υπηρεσία χαρτών


Τελικά, όλα δείχνουν πως οι φήμες είναι σωστές και πως η Apple αναπτύσσει τη δική της υπηρεσία mapping αντί του Google Maps.


Λίγες ημέρες αφότου κυκλοφόρησε η iOS 5 beta, ένας χρήστης παρατήρησε μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στους legal disclaimers του συστήματος (στο path Preferences> General> About> Legal). Μια νέα περιοχή κάνει αναφορά σε μια ποικιλία από εταιρείες mapping, όπως είναι η TomTom, το οποίο σημαίνει πως η Apple αναπτύσσει τη δική της υπηρεσία mapping, αντί να κάνει χρήση του Google Maps, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone και ως εκ τούτου το iOS, πολλές από τις online υπηρεσίες του λειτουργικού συστήματος βασίζονταν στη Google, όπως στην περίπτωση του ενσωματωμένου Maps App, το οποίο ουσιαστικά "τράβαγε" δεδομένα από το Google Maps.

Από τότε, οι Google και Apple χώρισαν τους… δρόμους τους, όταν η πρώτη ξεκίνησε τη δημιουργία του δικού της λειτουργικού συστήματος, το οποίο τυχαίνει να είναι και ο βασικός ανταγωνιστής του iOS.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις αυτές, η Apple προσέγγισε διαφορετικές εταιρείες για την ανάπτυξη του νέου της συστήματος χαρτών, όπως είναι οι CoreLogic, Increment P Corp και Urban Mapping.

Η αλλαγή αυτή κατεύθυνσης υποστηρίχθηκε και από αγγελίες εργασίας τα τελευταία χρόνια. Μία μάλιστα, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ζητούσε κάποιο άτομο με εμπειρία στην ανάπτυξη navigation software και εις βάθος γνώση Computational Geometry ή Graph Theory. Όλα αυτά μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία μόνο λέξη: Χάρτες!

Φυσικά, αυτό έχει προκαλέσει έκπληξη, μιας και ο Eric Schmidt, CEO της Google στο παρελθόν, είχε δηλώσει πως η Apple συμφώνησε να ανανεώσει τη συμφωνία της για χρήση των Google Maps στις iOS συσκευές.

ΠΗΓΗ: pcw.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: