Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πρόωρες εκπτώσεις έως και 70%

Πρεμιέρα κάνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις την επόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου και επίσημα, με τους εμπόρους να κρατούν μικρό καλάθι, προσδοκώντας οι πωλήσεις τους
να φτάσουν τουλάχιστον τα περσινά επίπεδα. Με την αγοραστική δύναμη να μειώνεται όλο και περισσότερο λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, οι καταστηματάρχες έχουν επιδοθεί σε μπαράζ προσφορών, αρκετές μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της θερινής εκπτωτικής περιόδου.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αποκτήσουν σήμερα το προϊόν της αρεσκείας τους, με την έκπτωση που θα έχει από την επόμενη Παρασκευή και μέχρι τις 31 Αυγούστου, ημερομηνία όπου θα πέσει η αυλαία της καλοκαιρινής εκπτωτικής περιόδου.

Την τιμητική τους στις εκπτώσεις έχουν για άλλη μια χρονιά τα ρούχα και τα παπούτσια, με τα ποσοστά να αγγίζουν ακόμη και το 70%. Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο κλάδος της ένδυσης - υπόδησης έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με τις πωλήσεις του να έχουν σημειώσει ραγδαία πτώση, που φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το 50%. Πέρα, όμως, από τον κλάδο της ένδυσης και της υπόδησης, γενναίες εκπτώσεις αναμένεται να υπάρξουν στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, στα έπιπλα, στα καλλυντικά και στα είδη οικιακής χρήσεως. Μάλιστα, οι καταστηματάρχες, προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές και να αναθερμάνουν τα ταμεία τους, εκτός από τις εκπτώσεις σε ευρεία γκάμα των προϊόντων τους, θα προσφέρουν πολλές ακόμη παροχές στους πελάτες τους, όπως δώρα με την αγορά συγκεκριμένων προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει, πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά, να έχουν τσεκάρει την τιμή του προϊόντος που θέλουν να αγοράσουν, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το ποσοστό της έκπτωσης που αναγράφεται κατά την εκπτωτική περίοδο είναι και το αληθές. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), «η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου τα προϊόντα εκτίθενται».

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, «η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. “20% έκπτωση”). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τους καταναλωτές. Κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά».

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: