Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

5 διάσημοι που κατά βάθος είναι...geeks!



Μια πορνοστάρ – επίτιμο μέλος της εταιρείας Mensa, ένας αναρχικός ρόκερ με μεταπτυχιακό στην μοριακή βιολογία, μια οσκαρική ηθοποιός με ακαδημαϊκή καριέρα στη ψυχολογία, ένα βαμπίρ - ποιήτρια με σπουδές στη ρωσική λογοτεχνία και μετάφραση και ένας brutal ηθοποίος που όταν δεν τουλουμιάζει κόσμο στις ταινίες σχεδιάζει video games, είναι μερικοί από τους λεγόμενους celebrities που αποδεικνύουν ότι ο χώρος του θεάματος μπορεί να έχει και λίγο μυαλό παραπάνω...





Asia Carrera: H μαθηματικός, δασκάλα και πιανίστρια! 
 
Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες πορνοστάρ όλων των εποχών. Πρωταγωνίστησε σε πάνω από 400 ταινίες "με υπόθεση" και έγινε η φαντασίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανδρών του πλανήτη. 

Όμως η Τζέσικα Στάινχαουζερ, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ξεκίνησε να παίζει πιάνο από πιτσιρίκι και στα 14 της έδινε ρεσιτάλ πιάνου σε μεγάλα κονσέρτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στα 16 της μετακόμισε στην Ιαπωνία – εξού και το ψευδώνυμο – έγινε καθηγήτρια Αγγλικών ενώ κατάφερε να πάρει το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Μαθηματικής Ένωσης και μέχρι τα 19 της είχε αποκτήσει 5 διεθνή και δεκάδες άλλα βραβεία σε μαθηματικούς διαγωνισμούς.Οι επιδόσεις της, τής χάρισαν μια θέση στη Mensa, όπου παραμένει μέλος μέχρι και σήμερα. 

Όμως, επειδή εκτός από τα μαθηματικά και το πιάνο η Τζέσικα λάτρευε και το σεξ, αποφάσισε αυτό που έκανε για χόμπι σπίτι της να το κάνει και επάγγελμα. Και έτσι εγένετο η Asia Carrera…

 Μπράιαν (Ντέξτερ) Χόλαντ: Ο μοριακός βιολόγος 

Ο frontman των Offspring μπορεί να φαίνεται ένας πανκ αναρχικός, όμως το παρελθόν του περιλαμβάνει μια ήρεμη ζωή σε πλούσιο προάστιο των ΗΠΑ και ένα λαμπρό βιογραφικό στις θετικές επιστήμες. 

Μεγάλωσε στο West Garden Grove της Καλιφόρνια και σπούδασε στηνΙατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Νότιας Καλιφόρνια. Όμως η λέξη γιατρός του έφερνε μια ανατριχίλα και τελικά προχώρησε σε μεταπτυχιακό από όπου και αποφοίτησε με τον τίτλο του μοριακού βιολόγου.

Μετά το μεταπτυχιακό πήγαινε για τη διδακτορική του διατριβή, όμως στα μέσα της χρονιάς  συνειδητοποίησε ότι το μόνο που θέλει από τη ζωή του είναι να γρατζουνάει μια κιθάρα και να ουρλιάζει μπροστά σε εκστασιασμένους έφηβους. 


Νάταλι Πόρτμαν: Η καθηγήτρια Ψυχολογίας που μιλά 5 ξένες γλώσσες
Ιδιάζουσα περίπτωση η Νάταλι Πόρτμαν, καθώς για εκείνη η διασημότητα και οι σπουδές πάντα συμβάδιζαν. 

Και αυτό γιατί η Πόρτμαν ξεκίνησε την ηθοποία σε πολύ μικρή ηλικία, όμως ποτέ δεν παράτησε το σχολείο, και μάλιστα ήταν από τα κλασικά "φυτά" που ο βαθμός Β ήταν ένας πολύ κακός βαθμός... 

Γι’ αυτό και μπήκε στο Χάρβαρντ στο Τμήμα Ψυχολογίας και έγινε υπεύθυνη του Εργαστηρίου πολύ γρήγορα αναλαμβάνοντας έρευνες και γράφοντας άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. 

Μέχρι να ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή μιλούσε πέντε ξένες γλώσσες  ενώ είχε ήδη διδάξει στους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος της ως αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Μετά τη συμμετοχή της στην ταινία V for Vendetta το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια την κάλεσε να διδάξει σε ένα κύκλο σεμιναρίων για  την τρομοκρατία. 


Κέιτ Μπέισινγκεϊλ: Η ποιήτρια 

Τη γνωρίσαμε (και τη λατρέψαμε) ως βαμπίρ στο Underworld, όμως η Κέιτ Μπέισινγκεϊλ είναι κάτι παραπάνω από μια action ηρωίδα. 

Θεωρείται μια από τις πιο καταξιωμένες σύγχρονες ποιήτριες της Μεγάλης Βρετανίας, έχοντας κερδίσει δύο φορές στα εθνικά Λογοτεχνικά Βραβεία Smith – που είναι κάτι σαν τα Brit Awards της Λογοτεχνίας. 

Το βιογραφικό της προδίδει μια γυναίκα που έχει μελετήσει όσο κανείς άλλος τη Ρώσικη Λογοτεχνία και Ιστορία. 

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σύμφωνα με τους καθηγητές της ήταν η μοναδική που καθόταν με τις ώρες στη Βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου ξεκοκκαλίζοντας στην κυριολεξία όλη τη ρώσικη βιβλιογραφία. 

Άρχισε να μεταφράζει Ντοστογιέφσκι και λοιπούς ρώσους λογοτέχνες, όμως στην πορεία αποφάσισε να στραφεί σε κάτι πιο εύκολο: Στην αφαίμαξη των κοινών θνητών...! 


Βιν Ντίζελ: Ο σχεδιαστής video games 

Ποιος θα περιμένε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο εγκέφαλος μερικών εκ των πιο αγαπημένων video games  όλων των εποχών!
 
Ο Βιν Ντίζελ ανάμεσα στα γυρίσματα των ταινιών στον ελεύθερο του χρόνο πού τον έβρισκες πού τον έχανες ήταν μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και έπαιζε μανιωδώς World of Warcraft και D&D. 

Απογοητευμένος όμως από την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των games μιας και δεν έβρισκε να σκοτώσει το χρόνο του με κάτι που τον ικανοποιούσε 100% αποφάσισε να ανοίξει τη δική του εταιρεία τηνTigon Studios.
 
Το αποτέλεσμα; 

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay. 

Ένα παιχνίδι που σχεδίασε ο ίδιος εξ ολοκλήρου  και θεωρείται από κοινό και κριτικούς από τα σπουδαιότερα video games όλων των εποχών...
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: