Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ντέμης Νικολαιδης: Έτσι έστηναν το πρωτάθλημα από το 1996 έως το 2003


Την ιδιωτική συνομιλία που είχε με άνθρωπο της “παράγκας Νο 1” του ελληνικού ποδοσφαίρου, δημοσιοποιεί 5 χρόνια αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Κώστα Μπαξεβάνη και την εκπομπή “το κουτί της Πανδώρας” που θα προβληθεί απόψε (6/7/2011 22:00) από τη ΝΕΤ.



Οι συντελεστές της εκπομπής ανέβασαν στο youtube δίλεπτο τρέιλερ της συνέντευξης Νικολαΐδη, στην οποία ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μιλάει για τα στημένα παιχνίδια και ειδικότερα για τον τρόπο με τον οποίο “στηνόταν το πρωτάθλημα” από το 1996 έως το 2003, έτσι όπως του τον περιέγραψε ο συνομιλητής του σε οφ ρι ρέκορντ συζήτηση. Μετά την προβολή της εκπομπής είναι πολύ πιθανό να κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές για περισσότερες διευκρινίσεις, ενδεχομένως και για να αποκαλύψει ονόματα.
Στο δίλεπτο τρέιλερ της εκπομπής ο Ντέμης Νικολαΐδης λέει τα εξής:

“Θυμάμαι ένα περιστατικό το 2006, ήμουνα πρόεδρος στην ΑΕΚ, και ένας άνθρωπος του οποίου το όνομα είναι πολύ... διάσημο για την παράγκα Νο1, μέσω ενός κοινού γνωστού, ήθελε να συναντηθούμε.

Εγώ προσπαθούσα να το αποφύγω, διότι δεν ήξερα και ποιος είναι ο λόγος. Το εκμυστηρεύτηκα σε ένα δικηγόρο, τον κ. Οικονομόπουλο, ο οποίος και τώρα ασχολείται με την υπόθεση Ψωμιάδη, με τα πολλά συναντηθήκαμε στο σπίτι του κοινού γνωστού, 12 η ώρα το βράδυ.

Ήθελα να δω για ποιο λόγο ήθελε να με συναντήσει. Αν και όλα αυτά τα φανταζόμουν, σοκαρίστηκα. Είχα ένα άνθρωπο μπροστά μου, ο οποίος επί τρεις ώρες έκανε βόλτες μπροστά μου, και μου περιέγραφε από το '96 έως το 2003, ενώ έπαιζα δηλαδή, πως στηνόταν το πρωτάθλημα.

Δηλαδή άκουγα τον τύπο που εκπροσωπούσε τότε το σύστημα ας πούμε και με έκλεβε. Εμένα, με έκλεβε, όχι απλά χρήματα, τα συναισθήματά μου, τον κόσμο, όλους. Και δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα. Είχα δώσει το λόγο μου ότι αυτό είναι off the record.
Αν και τα ήξερα, μου φάνηκαν λίγο παραπάνω από ό,τι νόμιζα. Η αλήθεια ήτανε πιο σκληρή δηλαδή.

Καταρχήν θέλω να δω το πώς θα τιμωρηθούν αθλητικά. Υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη, υπάρχει και ποινική δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη τι θα κάνει; Θέλω να το δω αυτό. Και κατά πόσο θα τους αφήσουν μόνους τους; Εγώ νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μόνο του αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι στημένο, δεν μπορεί να καθαρίσει. Αυτή είναι η γνώμη μου. Θέλει την κρατική βοήθεια να το πω; Βοήθεια της UEFA; Αλλά έτσι όπως είναι στημένο δεν το πιστεύω”.

Χάρης Οικονομόπουλος: Ο Ντέμης είχε επισκεφθεί την εισαγγελέα πριν από δύο μήνες

Στην αποκάλυψη ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε επισκεφθεί την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου πριν από περίπου τρεις μήνες προχώρησε ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, τον οποίο ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ συμβουλεύτηκε πριν από την συνάντηση με τον «παραγκάρχη» το 2006. Ξεκαθάρισε στον Sentra 103,3 ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς είπε ο Νικολαΐδης στην κα Παπανδρέου, αλλά θεωρεί δεδομένο πως αν ξανακληθεί δεν θα έχει πρόβλημα να τεθεί στη διάθεσή της, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για τα στημένα παιχνίδια.

Τόνισε ότι η συνάντηση του Ντέμη με τον «παραγκάρχη» έγινε το 2006, λίγο μετά την απόφαση για άνοιγμα δύο τραπεζικών λογαριασμών του Σωκράτη Κόκκαλη στην Ελβετία. «Πρόκειται για την υπόθεση του ρωσικού λόττο. Ένα τέτοιο μεγάλο θέμα δεν προχώρησε, παρά την ύπαρξη στοιχείων. Η καταγγελία ενός παραγκάρχη, χωρίς μάρτυρες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει. Θα μου επιτρέψετε να μην σας πω λεπτομέρειες για επαγγελματικά πράγματα», είπε ο γνωστός δικηγόρος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μαζί με τον Ντέμη έκαναν ό,τι μπορούσα για να αποδείξουν αυτά που είχαν αποκαλυφθεί. «Απευθυνθήκαμε σε μια αγγλική εταιρεία. Το κάναμε γιατί η Ελλάδα είναι μικρό χωριό. Δεν βρίσκαμε ανθρώπους και οργανισμούς που να μην εμπλέκονται, να μην έχουν σχέση ή εξάρτηση. Έγινε συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να τεκμηριωθεί η παράγκα αλλά και πιθανές δωροδοκίας για την τότε διοίκηση της ΕΠΟ. Αν το πηγαίναμε μέχρι τέλος θεωρώ πιθανόν η αγγλική εταιρεία να έβγαζε... λαγούς», τόνισε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Μάκης Ψωμιάδης και οι συνεργάτες του έχουν καταδικαστεί να πληρώσουν ένα ποσό κοντά στα 80 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ: «Στον λογαριασμό του γιου του βρέθηκαν 565 εκατ. Αν ισχύει αυτό να είστε σίγουροι πως η ΑΕΚ θα πάρει μέχρι τελευταίου λεπτού. Όλο το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα ήταν στημένο κι εμείς θα συζητάμε για το ποδόσφαιρο και ένα γκολ ή ένα οφσάιντ; Πιθανώς ήταν στημένο».

Βαξεβάνης: Το κατάντησαν ιππόδρομο το ποδόσφαιρο

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στην εκπομπή του οποίου γίνονται οι αποκαλύψεις για τον «παραγκάρχη» από τον Ντέμη Νικολαΐδη, εξέφρασε την άποψή του στον NovaΣΠΟΡ FM σχετικά με τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο. «Μιλάω για στυμμένο ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο που το έχουν στύψει και το έχουν ξεζουμίσει από κάθε έννοια θεάματος και ενδιαφέροντος. Πήγαμε σε ένα ποδόσφαιρο που είναι ιππόδρομος. Έχουν αδειάσει τα γήπεδα κι έχουν γεμίσει τα στοιχηματζίδικα. Αντί για άλογα, έχουμε ποδοσφαιριστές», είπε αρχικά, για να προσθέσει:

«Δεν υπάρχει πλέον μαγεία της μπάλας. Η μπάλα έχει πια γωνίες και κόβει. Ανακαλύψαμε ξαφνικά πως εκτός από τους όρους κόρνερ, άουτ, γκολ κλπ. υπάρχει και ο όρος ΄τσιμέντωμα’. Έχουμε καταντήσει να είναι περισσότεροι οι αθλητικογράφοι από τους πολιτικούς συντάκτες, να έχουμε 80 ΠΑΕ και δεν ξέρω πόσες αθλητικές εφημερίδες. Αυτή η χώρα κοροϊδεύει τον εαυτό της. Στο όνομα καμίας ομάδας και ιδέας δεν ανέχομαι να πληρώνω εγώ αυτούς».

πηγη:enet.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: