Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ασφαλές για τις εγκύους το εμβόλιο για τον Η1Ν1


Το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων φαίνεται να είναι ασφαλές για τις εγκύους, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο
American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Το 2009 και 2010 εκατομμύρια έγκυες γυναίκες υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό κατά της γρίπης των χοίρων (Η1Ν1), ενώ στην εθνική βάση παρενεργειών των ΗΠΑ αναφέρθηκαν περίπου 300 προβλήματα σχετικά με το εμβόλιο.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι εκ του ενός εκατομμυρίου εγκύων που εμβολιάστηκαν, 118 εκδήλωσαν πιθανή παρενέργεια από το εμβόλιο. Τα στοιχεία αυτά υποστηρίζουν τις επίσημες συστάσεις για τον εμβολιασμό των εγκύων κατά της εποχικής γρίπης, που περιέχει και το στέλεχος Η1Ν1, ειδικά για την επερχόμενη περίοδο γρίπης (2011-12).

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, οι έγκυες γυναίκες αναλογούν μόνο σε μία ανά 20 θανάτους από ιό Η1Ν1 της γρίπης, το 2009, ενώ μόνο μια στις 100 γυναίκες κυοφορούσε την δια χρονική στιγμή.

Πέρσι, μια ομάδα αναφορών στο VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System),δεν ανέδειξε καμιά ασυνήθιστη επιπλοκή μεταξύ εγκύων που είχαν εμβολιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Στην τελευταία έκθεση οι ερευνητές του Κέντρου συνεργαζόμενοι με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επανεξέτασαν όλα τα προβλήματα υγείας που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης των χοίρων. Και πάλι δεν παρατηρήθηκε τίποτα ασυνήθιστο. «Δεν καταγράφηκαν πρότυπα που να δημιουργούν ανησυχίες για την ασφάλεια της μητέρας και του εμβρύου», τονίζει ο Δρ Μορο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι έγκυες έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τον γενικό πληθυσμό να εκδηλώσουν λιγότερο σοβαρές επιπλοκές, όπως αλλεργικές αντιδράσεις, μετά τον εμβολιασμό.

ΠΗΓΗ: health.in.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: