Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Το MrPorter.com

Το shopping site για άντρες πήρε ήδη φωτιά από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του

Το «αρσενικό» Net-A-Porter λανσαρίστηκε σε μια εποχή ένδειας για να μας κάνει ακόμη πιο φτωχούς. Αν είσαι από αυτούς που ξέρουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κασμίρι και ένα μάλλινο που αγκυλώνει, αν γνωρίζεις ποιος είναι ο Martin Margiela και στα τριαντακάτι σου έχεις ήδη ξοδέψει τουλάχιστον δέκα βασικούς μισθούς σε ρούχα, τότε πάει, αυτό ήταν, κόλλησες.

Από την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι έγινε πολύ καλή προετοιμασία πριν το Mr Porter βγει στον αέρα, και δεν μιλάμε απλά για μια «μετάφραση» του Net-A-Porter στη γλώσσα των αντρών.

Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια στο Esquire, έχω καταλάβει ότι οι άντρες –αντίθετα από τις γυναίκες- ενδιαφέρονται πιο πολύ για χρηστικά θέματα (πώς να ράψεις ένα κουμπί, πώς να γυαλίσεις τα παπούτσια σου, πως να συνδυάσεις πουκάμισο με γραβάτα) παρά για ελαφρά fashion news, για το τι φόρεσαν οι clebrities ή θέματα για αστραφτερά κρύσταλλα.

Επίσης λατρεύουν: α) την παράδοση (θέματα σχετικά με το πώς και που παράγεται το καλύτερο κασμίρι του κόσμου διαβάζονται πολύ), β) την ποιότητα (όλοι οι άντρες έχουν μια ψύχωση με το πόσο «καλό», «μαλακό», «ανθεκτικό» είναι ένα ύφασμα, ένα δέρμα, ένα πλεκτό), γ) τα all time classic κομμάτια (η καμπαρντίνα, τα Ray-Ban Wayfarer) και δ) τα style icons τύπου Στηβ Μακουίν, Τζέιμς Ντιν, Τζιάνι Ανιέλι, κοκ.

Το Mr Porter μας πιάνει στη φάκα, δίνοντας τροφή για όλα τα παραπάνω. Υπάρχει section με Style Advice όπου μπορείς να βρεις συμβουλές για ότι τόσα χρόνια μπορεί και να κάνεις λάθος, Video Manuals στα οποία insiders της μόδας λύνουν απορίες και ένα «γλωσσάρι του στυλ» για να μην σηκώνεις τους ώμους όταν ένας πωλητής σου λέει τις λέξεις «Brogue», «chinos» ή «tweed». Υπάρχει section που αναλύει το στυλ αντρών όπως ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και ο Πολ Νιούμαν. Υπάρχει και μία λίστα με τα Essentials, τα κομμάτια που κάθε άντρας πρέπει να έχει στη γκαρνταρόμπα του (και από κάτω, βέβαια, την επιλογή SHOP NOW).


Το Mr Porter για να ξέρεις και να μην το φοβηθείς, απευθύνεται σε έναν mainstream άντρα με αρρενωπή προσωπικότητα και στυλ και σε καμιά περίπτωση δεν χαϊδεύει τα αφτιά ημίτρελων fashionistas, που αναζητούν την εκκεντρικότητα και την πρόκληση. Πρόκειται καθαρά για μια εμπορική απόφαση: Πόσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία (πολλοί) και πόσοι στη δεύτερη (λίγοι και περιθωριοποιημένοι); Το Mr Porter θέλει να πουλήσει. Και το κάνει με πολύ έξυπνο τρόπο και ένα interface που πιο εύκολο πεθαίνεις.

Αφού σε έχει σύρει από τον γιακά στο λαμπερό του σπήλαιο, ο Mr Porter μπορεί να σου πουλήσει χωρίς να προβάλεις καμία αντίσταση. Τα θέλεις όλα! Και δεν σε κατηγορώ, γιατί σε σχέση με άλλα αντρικά shopping sites που στην πραγματικότητα πουλάνε ένα είδος stock ή περιορισμένα σχέδια ή ντεμοντέ φίρμες ή σπάνια μεγέθη, το Mr Porter είναι η χαρά του shopping, πουλώντας online οτιδήποτε θα μπορούσε να ζηλέψει ένας στυλάτος Νεούρκέζος, ένας Παριζιάνος, ένας Βερολινέζος, ένας Μιλανέζος, ένας Λονδρέζος, τους καλύτερους και πιο hip σχεδιαστές, τα πιο χαρακτηριστικά, αλλά και τα ιδιαίτερα κομμάτια κάθε συλλογής.

Πόσο τυχεροί είμαστε που τα πιο όμορφα αντρικά ρούχα και αξεσουάρ της σεζόν μπορούν να έρθουν πια με το ταχυδρομείο ως τις παρυφές των Βαλκανίων, αρκεί η πιστωτική μας κάρτα να μην έχει αγγίξει τα όρια της; Πόσο τυχεροί είμαστε, πες μου…

πηγή:stylista.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: