Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Eξω Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Η Μπενφίκα απέκλεισε την Παρί



Μαύρη μέρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο η χθεσινή, αφού μετά τους αποκλεισμούς των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ το Νησί δεν θα έχει εκπρόσωπο στην επόμενη φάση του Europa League. Ολα τα ματς της φάσης των 16. Την Παρασκευή (13:00, 14:00) κληρώνει για Champions και Europa League.


Η Λίβερπουλ απέτυχε και στο Europa League, καθώς το εμπόδιο της Μπράγκα αποδείχθηκε αξεπέραστο. Η ήττα (1-0) στην Πορτογαλία έκανε τα πόδια των παικτών του Νταλγκλίς να ζυγίζουν τόνους και το 0-0 του "Άνφιλντ" έστειλε την ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια στον επόμενο γύρο. Οι "κόκκινοι" απέτυχαν παντελώς στην επιθετική αποστολή τους, καθώς ούτε στο τελευταίο 10λεπτο κατάφεραν να πιέσουν αποτελεσματικά την αντίπαλη άμυνα. Δημιούργησαν μια ευκαιρία με τον Σκρτελ στο 85', αλλά μέχρι εκεί.

Η Ντιναμό ολοκλήρωσε στο Μάντσεστερ τη δουλειά που είχε αρχίσει πριν από μία εβδομάδα στο Κίεβο. Με προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Γιούρι Σέμιν κατόρθωσε να αφήσει εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Σίτι και παρά την ήττα 1-0 να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή πορεία της στη διοργάνωση. Ο Κολάροφ, με εκτέλεση φάουλ στο 39', πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ο οποίος σημαδεύτηκε από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της αγγλικής ομάδας, αλλά και την αποβολή του αψυχολόγητου Μάριο Μπαλοτέλι στο 36ο λεπτό για εν ψυχρώ κλοτσιά στον Σκοπιανό Γκόραν Ποπόφ.

Μέσα στο Παρίσι πανηγύρισε την πρόκρισή της στην 8άδα η Μπενφίκα. Το γκολ του Γκαϊτάν στο 27', στο οποίο ο γκολκίπερ Εντέλ έφερε ακέραια ευθύνη (είχε λάθος βηματισμό), αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους, η οποία υπερασπίστηκε το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα. Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση με τον Μποντμέρ στο 35' και πίεσε ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η αδυναμία των Ερντίνγκ, Οαρό και Μορίς να στείλουν εξ επαφής την μπάλα στα δίχτυα κόστισε, αν όχι την πρόκριση, τουλάχιστον στην παράταση, καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι το 95ο λεπτό.
Στο "Μαδριγάλ" η Βιγιαρεάλ δεν έδωσε το δικαίωμα στη Λεβερκούζεν να ελπίζει ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή του 2-3 στη "Μπάι Αρίνα". Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γαρίδο επιβίωσε από ακόμη ένα δύσκολο ζευγάρωμα και άρχισε να ονειρεύεται... τελικό. Η νέα νίκη επί της Μπάγερ έφερε πάλι την υπογραφή του Τζιουζέπε Ρόσι, ο οποίος είχε ρόλο δημιουργού στο 33', βγάζοντας μόνο του τον Καθόρλα, και εκτελεστή στο 61', διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (2-1). Οι "ασπιρίνες" το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Σαμ πριν από το φινάλε.

Παρά το σοκ με τον αδόκητο χαμό της συζύγου του Μαλαφέεφ, η Ζενίτ πολέμησε μέχρις εσχάτων για την ανατροπή του 0-3 που κουβαλούσε σαν βάρος από το ματς στην Ολλανδία. Προηγήθηκε νωρίς, στο 16', με διπλή προσπάθεια του Σιρόκοφ και διπλασίασε τα τέρματά της πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (38') χάρη σε κοντινό πλασέ του Κερζάκοφ. Εντούτοις στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης δεν βρήκε το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στο εξτρά 30λεπτο και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση. Η Τβέντε, που σε όλο το παιχνίδι έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα, άντεξε στην πίεση και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη.

Υπόθεση 25 λεπτών αποδείχθηκε για την Πόρτο η πρόκριση στην επόμενη φάση. Χουλκ και Γκουαρίν σκόραραν δύο γρήγορα γκολ και οι "δράκοι", χάρη στο 0-1 του αγώνα της Μόσχας, άφησαν εκτός συνέχειας την ΤΣΣΚΑ. Ο Τόσιτς μείωσε για την ομάδα του Λεονίντ Σλούτσκι στο 29', αλλά οι ελπίδες αυτής είχαν ήδη εξανεμιστεί, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει δύο γκολ στο αφιλόξενο "Ντραγάο". Μάλιστα το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Το εισιτήριο επιστροφής στην Ολλανδία αντιστοιχούσε για την Αϊντχόφεν επίσης σε εκείνο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Η ομάδα του Φρεντ Ρούτεν πέτυχε το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στο "Άιμπροξ", με την κοντινή προβολή του Λενς στο 14', και από τη στιγμή που η Ρέιντζερς δεν αντέδρασε ουσιαστικά πήρε τη νίκη με 1-0. Μάλιστα στο τέλος θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε δεύτερο γκολ, ωστόσο το σουτ – φάουλ του Τζούντζακ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αλεξάντερ.

Στη Μόσχα η Σπαρτάκ δεν... κάθισε πάνω στο 1-0 με το οποίο είχε νικήσει τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Απέναντι σε έναν υπέρβαρο τερματοφύλακα, τον Γερόεν Φερόεφεν (τρίτος στο ρόστερ της ολλανδικής ομάδας), που ό,τι πήγαινε μέσα έγραφε, οι παίκτες του Βαλερί Καρπίν έφτασαν στην επίτευξη τριών τερμάτων και κατέκτησαν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά. Τα πρώτα δύο γκολ της ρωσικής ομάδας, στο πρώτο ημίχρονο από τους Ντμίτρι Κομπάροφ και Ουέλιτον, έμοιαζαν αρκετά, καθώς προήλθαν από κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του "Αίαντα". Το τρίτο, που σφράγισε το θρίαμβο των Μοσχοβιτών ,ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Άλεξ στο 54'.

Τα αποτελέσματα των β' αγώνων της φάσης των "16"

Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (0-2)
(39' Κολάροφ)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1 (1-2)
(35' Μποντμέρ - 27' Γκαϊτάν)

Ζενίτ-Τβέντε 2-0 (0-3)
(16' Σιρόκοφ, 38' Κερζάκοφ)

Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ 3-0 (1-0)
(21' Ντ.Κομπάροφ, 30' Ουέλιτον, 54' Άλεξ)

Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν 2-1 (3-2)
(33' Καθόρλα, 61' Ρόσι - 82' Σαμ)

Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (1-0)
(1' Χουλκ, 24' Γκουαρίν - 29' Τόσιτς)

Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν 0-1 (0-0)
(14' Λενς)

Λίβερπουλ-Μπράγκα 0-0 (0-1)

* Σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: