Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός του συντάκτη του e-mail της χρεοκοπίας


Εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επιστολογράφου, όχι όμως ακόμη και ο ίδιος, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη έφερε στα πρόθυρα της κατάρρευσης το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Τότε είχε αποστείλει στις διοικήσεις μεγάλων εμπορικών τραπεζών ένα ανώνυμο e-mail, στο οποίο υπό την επίκληση μάλιστα υψηλά ιστάμενων πηγών, προοιώνιζε την χρεοκοπία της οικονομίας την 25η Μαρτίου και τη επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Μέσα σε λίγες ημέρες η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε την πηγή προέλευσης του πανικού, ενώ από αύριο νωρίς το πρωί αναμένεται να κληθούν στην ίδια υπηρεσία για να καταθέσουν περίπου 40 διαχειριστές blogs και portal που αναδημοσίευσαν τις χαλκευμένες πληροφορίες, επιτείνοντας τη σύγχυση και τον πανικό στις αγορές.

Από τους τελευταίους θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς θεωρούνται εν δυνάμει ύποπτοι για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ακόμη και να μην είχαν πρόθεση οι υπεύθυνοι των sites, σημειώνουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, θα έπρεπε να φιλτράρουν την πληροφορία πριν από την ανάρτηση της, με την οποία αφενός επηρέασαν το αναγνωστικό κοινό τους με την παραπλανητική είδηση, αφετέρου ενδέχεται να εξυπηρέτησαν άγνωστα ακόμη και άνομα οικονομικά συμφέροντα που στόχο είχαν να πλήξουν την ελληνική οικονομία.

Στο νοσηρής, αναφορικά με το κλίμα των ημερών, έμπνευσης e-mail, η απήχηση και ο αντίκτυπος του οποίου ωστόσο υποδηλώνει την ανασφάλεια των αγορών και την επιρρέπεια τους στην άκριτη υιοθέτηση κάθε κακόβουλης πληροφορίας, έλεγε μεταξύ άλλων ευτράπελων.

"Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή. Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού…
Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.

Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή.

Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω.

Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεοκοπία".

Στη συνέχεια παρέθετε τις μύχιες … "εκμυστηρεύσεις" στον ίδιο, ενός υποτιθέμενου συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού, ο οποίος του είπε όχι μόνο ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει διάγγελμα, αλλά και περιεχόμενο του.
Πηγη:newsit.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: