Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

DIY: 6 ιδέες ομορφιάς για να κακομάθεις τον εαυτό σου σήμερα!


Φτάσαμε ήδη στα μέσα της εβδομάδας και όλες έχουμε μπροστά μας μερικές ακόμη δύσκολες μέρες. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να σπάσεις την ρουτίνα της καθημερινότητας αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σου,
σήμερα κιόλας επιστρέφοντας σπίτι! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις πιο-απλές-δε-γίνεται συνταγές, που ήρθαν σε εμάς κατευθείαν από το κρυφό ημερολόγιο της γιαγιάς της αισθητικής ιατρού, Μάργκυ Καπελάρη. Για να αποκτήσεις μια λεία και ξεκούραστη επιδερμίδα, που όλοι θα θαυμάσουν το επόμενο πρωί στο γραφείο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις παρακάτω και να διαλέξεις ποιά θεραπεία ταιριάζει στην δική σου επιδερμίδα.

Η μάσκα που πρέπει να κάνεις μετά από ξενύχτι!
Ξεκινάμε με την μάσκα που έχει βάση το γιαούρτι το οποίο είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Είναι μια εύκολη μάσκα που ξεκουράζει και ανακουφίζει το πρόσωπο ιδιαίτερα μετά από ξενύχτια.
Θα χρειαστείς 4 κ.γ. γιαούρτι πλήρες, 1 κ.γ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και 1 κ.γ. αγγούρι τριμμένο. Θα απλώσεις το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και στα μάτια και θα την αφήσεις να δράσει για 15 λεπτά.
Tip: Αν έχεις πρησμένα μάτια θα βράσεις δύο φακελάκια χαμομήλι και θα τα βάλεις στο ψυγείο. Αφού κρυώσουν θα τα βάλεις στα μάτια σου για 15min, θα δεις αμέσως τη διαφορά. Για μαύρους κύκλους θα κάνεις την ίδια ακριβώς διαδικασία μόνο που αντί για χαμομήλι θα χρησιμοποιήσεις τσάι.

Για ώριμες επιδερμίδες: μάσκα με αυγό
Για πιο ώριμες επιδερμίδες η ειδικός σου συστήνει μια μάσκα με βάση το αυγό.
Θα ανακατέψεις το ασπράδι από ένα αυγό με 1 κ.γ. βρώμη και γάλα πλήρες τόσο ώστε να έχεις μια πάστα αρκετά πηχτή. Θα την αφήσεις 10-15 λεπτά και θα την αφαιρέσεις ρίχνοντας πρώτα ζεστό νερό και έπειτα κρύο. Η διαδικασία αυτή φροντίζει την επιδερμίδα καθώς είναι απόλυτα θρεπτική και συσφιγγτική, ιδανική για όλες τις ώριμες επιδερμίδες.

Για ώριμες και κουρασμένες επιδερμίδες
Άλλη μια μάσκα για ώριμα αλλά και κουρασμένα δέρματα είναι αυτή που έχει βάση τη φράουλα. Όταν έρθει η εποχή τους το πρώτο που θα κάνεις είναι να εφοδιαστείς και να προσφέρεις στον εαυτό σου την απόλυτη εμπειρία
spa στο σπίτι σου. Θα ανακατέψεις 2 μεγάλες φράουλες και 4 κ.γ. κρέμα γάλακτος. Θα την αφήσεις 20 λεπτά και θα την αφαιρέσεις με κρύο νερό. Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα ενώ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στον λαιμό. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα λαμπερό και φωτεινό πρόσωπο!

Έχεις κοκκινίλες; Έχουμε τη λύση!
Η ιδανικά φυσική μάσκα για δέρματα με κοκκινίλες και σμήγμα (αν έχεις ακμή καλό είναι να απευθύνεσαι μόνο σε δερματολόγους) είναι εκείνη που έχει βάση το καρότο. Θα βράσεις 2 καρότα και θα τα περάσεις από το μπλέντερ, έπειτα θα βάλεις 1 κ.σ. κεφίρ (ξινόγαλα) και θα τα ανακατέψεις καλά. Θα αφήσεις το μείγμα για 20 λεπτά και θα το αφαιρέσεις με χλιαρό νερό.
Tip: Tο κεφίρ (ξινόγαλα) έχει συστατικά από οξέα φρούτων και οι κερατολυτικές του ιδιότητες βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ φωτίζει το πρόσωπο και απομακρύνει τους λεκέδες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως και η ίδια η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε ξινισμένο γάλα γαιδούρας για να κρατάει το δέρμα της απαλό και φωτεινό(κι όμως!).

Για αντιγήρανση
Άλλη μια μάσκα με αντιρυτιδική δράση είναι αυτή που περιέχει μπανάνα. Θα ανακατέψεις 1κ.σ. ξινόγαλα με τρία κομμάτια μπανάνα την οποία θα περάσεις από το μπλέντερ. Θα την αφήσεις να δράσει 15-20 λεπτά και θα την αφαιρέσεις με κρύο νερό.

Αποτοξίνωση για το σώμα!
Για να νιώσεις εντελώς ανανεωμένη, δεν πρέπει να παραμελήσεις το σώμα σου! Θα ανακατέψεις 1κ.σ. μαύρη ζάχαρη με λάδι και θα κάνεις peeling σε όλο σου το σώμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αραβοσιτέλαιο ή αμυγδαλέλαιο το οποίο είναι ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες. Ειδικά στις πιο ώριμες επιδερμίδες που ξηραίνονται οι γάμπες το αμυγδαλέλαιο κάνει θαύματα!

Βρες ποια από τις θεραπείες είναι ιδανική για εσένα και σίγουρα θα αποκτήσεις επιτέλους την λαμπερή, απαλή και φωτεινή επιδερμίδα που πάντα ήθελες, και θυμήσου... με απόλυτα φυσικό τρόπο!
πηγη:tlife.gr


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: