Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ελιές ξιδάτες (Σαρακοστιανά)



Ελιές ξιδάτες

Υλικά
5 κιλά ελιές (Καλαμών)

Για την άλμη:
5 λίτρα νερό
½ κιλό αλάτι χοντρό
100 γρ. ξίδι
1/2 κουταλιά ξινό


Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις ελιές σε μεγάλη λεκάνη. Τις ξεπλένουμε καλά και χύνουμε το νερό τους. Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε ξανά στη λεκάνη και προσθέτουμε καθαρό νερό. (Το νερό πρέπει να σκεπάζει τις ελιές.) Αλλάζουμε το νερό στις ελιές κάθε 2-3 μέρες και για διάστημα 20 ημερών. Στη συνέχεια αφού ξεπικρίσουν οι ελιές, διαλύουμε σε 5 λίτρα νερό 1/2 κιλό χοντρό αλάτι.

Για την άλμη: Για να δοκιμάσουμε αν η άλμη είναι σε σωστό επίπεδο, ρίχνουμε μέσα ένα αυγό ωμό. Αν το αυγό ανέβει στην επιφάνεια του νερού και ένα μικρό μέρος του εξέχει από το νερό, σημαίνει ότι η άλμη είναι σε επιθυμητό επίπεδο.

Αφαιρούμε το αυγό, προσθέτουμε στην άλμη το ξινό και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνουμε τις ελιές και τις συντηρούμε στην άλμη μέχρι να τις καταναλώσουμε. Μπορούμε ένα μέρος από τις ελιές που χρειαζόμαστε για άμεση κατανάλωση, να τις τοποθετούμε λίγες μέρες πριν σε ένα δοχείο με ελαιόλαδο και αρωματικά της αρεσκείας μας, για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα.
Πηγη:trome.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: