Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σταματούν οι φαρμακοποιοί τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει


Σταματούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πολλών ταμείων, καθώς όπως υποστηρίζουν, τους οφείλονται μεγάλα χρηματικά ποσά.


Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο στο Αθηναϊκό πρακτορείο, από 1ης Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ.

Ο ΕΟΦ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, δεν επιτρέπεται η αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών, επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, ενώ η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλο. Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Χ.Παμπούκης και οι υφυπουργοί Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης και Υγείας Μ.Τιμοσίδης.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: