Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τα διαζύγια στην τουρκική κοινωνία


Θύμα οικογενειακής βίας δήλωσε πως έχει πέσει μία στις τρεις διαζευγμένες, στην Τουρκία, που συμμετείχε σε έρευνα της Διεύθυνσης Οικογενειακών και Κοινωνικών Ερευνών
για τα διαζύγια στη χώρα, ενώ η πλειονότητα των διαζευγμένων γυναικών κατηγόρησαν τους πρώην συζύγους τους για «ανεύθυνη» στάση και για πρόκληση προβλημάτων και καυγάδων για τον τρόπο που οι ίδιες ντύνονται ή μακιγιάρονται.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.200 διαζευγμένων (ανδρών και γυναικών) από 12 πόλεις, έδειξε, ωστόσο, οι διαζευγμένες σύζυγοι δεν είναι οι μόνες που έχουν παράπονα από τον έγγαμο βίο. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πρώην γυναίκες τους ασχολούνται υπέρ του δέοντος με τη δική τους οικογένεια.

Όπως αναφέρει σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα η αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Zaman» (todayszaman.com), η έρευνα έδειξε ακόμη ότι τα διαζύγια είναι περισσότερα στις περιπτώσεις που ο γαμπρός δεν είναι αρεστός στην οικογένεια της νύφης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σε περίπτωση που μια οικογένεια δεν αποδέχεται εξαρχής τον μέλλοντα σύζυγο, τότε το να διορθωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου, είναι μάλλον μια… δύσκολη υπόθεση.

Στην ερώτηση, εάν «η οικογένειά σου θεωρούσε τον/τη σύζυγό σου αντάξιό σου, κατά τη διάρκεια του γάμου;», το 49,5% των διαζευγμένων γυναικών απάντησε αρνητικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε ό,τι αφορά τους άνδρες ήταν 37,9%.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι τα ζευγάρια με δύο ή περισσότερα παιδιά δεν χωρίζουν εύκολα, ακόμη κι αν ο ένας ή και οι δύο σύζυγοι είναι δυσαρεστημένοι με την κοινή συμβίωση, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους διαζευγμένους, που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπαντρευτούν.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί από έρωτα είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν σε διαζύγιο από ό,τι τα ζευγάρια, των οποίων οι γάμοι αποτελούν προϊόν συνοικεσίου.

Τα στοιχεία έδειξαν ακόμη ότι το 32,8% των ερωτηθέντων είχε παντρευτεί από έρωτα, ενώ μόλις το 20,5% από συνοικέσιο ή προσυμφωνημένο γάμο.
Επίσης, το 10% του συνόλου των διαζευχθέντων δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν πως υπάρχουν διαφορές με τον ή τη σύζυγό τους από την πρώτη κιόλας ημέρα του γάμου, ενώ το 25% αποφάσισε να «σπάσει» τα γαμήλια δεσμά έπειτα από έναν χρόνο κοινής συμβίωσης και ποσοστό 36% χώρισε έπειτα από λιγότερο από μια πενταετία.

Βάσει της έρευνας, το 90% των ερωτηθέντων χώρισε επικαλούμενο «αγεφύρωτες διαφορές», ενώ το 36% παρέμεινε παντρεμένο για δύο έως πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι ζούσε ξεχωριστά από τον ή τη σύντροφό του.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: