Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επί ποδός εμφυλίου πολέμου η Λιβύη


Αντικαθεστωτικοί και φιλο-Κανταφικοί εξοπλίζονται, προετοιμάζονται και ανασυντάσσονται , περιμένοντας την «μάχη των Μαχών» .
Καθώς ο έλεγχος των μεγαλύτερων πόλεων, αεροπορικών βάσεων και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων έχει περάσει πλέον στον έλεγχο της αντιπολίτευσης , όλοι περιμένουν με αγωνία την επόμενη κίνηση του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία πάση θυσία.

Η αντιπολίτευση ελέγχει ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της χώρας και πολλές πόλεις στα δυτικά, ενώ η Τρίπολη και τα περίχωρά της παραμένουν υπό τον έλεγχο των οπαδών του Καντάφι.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, αφού δημιούργησαν ένα Εθνικό Συμβούλιο με έδρα τη Βεγγάζη, προχώρησαν στην δημιουργία ενός στρατιωτικού συμβουλίου, που από πολλούς θεωρείται το πρώτο στάδιο της δημιουργίας απελευθερωτικού στρατού.

Οι εξεγερμένοι στη Βεγγάζη έχουν αρχίσει στρατιωτική εκπαίδευση για να υπερασπιστούν την πόλη από τις δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, έχοντας στο πλευρό τους στρατιωτικούς .

Οι δυνάμεις του Καντάφι προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Ναλούτ, δυτικά της Τρίπολης, και της Ζαουίγια ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, άρματα μάχης και πληρώματα αντιαεροπορικών αναπτύσσονται γύρω από όλες τις μεγάλες πόλεις.

Στρατιώτες και πολίτες έχουν προσφερθεί εθελοντικά να ταξιδέψουν στην Τρίπολη μέσα από την έρημο, αφού λάβουν εκπαίδευση στη Βεγγάζη, ενώ η αντιπολίτευση δηλώνει ότι εξακολουθεί να μην έχει νέα από αυτούς τους άνδρες, που μερικές φορές έφυγαν άοπλοι. "Συνέλαβαν 40 στη Σύρτη και σκότωσαν 18", δήλωσε υπευθύνος του κέντρου "στρατολόγησης" εθελοντών.

Την ίδια ώρα, ο Καντάφι σε συνεντεύξεις του σε διεθνή δίκτυα, απορεί με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων περί διαδηλώσεων δηλώνοντας «ποιες διαδηλώσεις; Βλέπετε εσείς διαδηλώσεις;» και δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο λαός του τον αγαπάει, ρίχνοντας την ευθύνη για τους «ταραξίες» στην Αλ Κάιντα.

Αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχεται από την Αμερική, Ο Καντάφι εμφανίστηκε ανεπηρέαστος δηλώνοντας ότι «Η Αμερική δεν είναι η διεθνής αστυνομία του κόσμου" ενώ έδειξε συγκαταβατικός απέναντι τον Αμερικανό πρόεδρο που ζητά την «παραίτηση» ή την εξορία του. Συγκεκριμένα, ο Λίβυος πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα "καλό άνθρωπο" που όμως φαίνεται ότι είναι "παραπληροφορημένος" όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη.

"Πολιτικά νεκρός" ο Καντάφι

Σύσσωμη πλέον η διεθνής κοινότητα απαιτεί την άμεση παραίτηση του Λίβυου ηγέτη από την εξουσία, απειλώντας ακόμα και με στρατιωτική επέμβαση, αν χρειαστεί να τον σταματήσουν από το αιματοκύλισμα της χώρας.

Το ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο να επέμβει, εάν ζητηθεί η συμβολή του από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και η Αμερικανική Βάση στη Σούδα της Κρήτης .

Έκτακτη σύνοδο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική θα πραγματοποιήσει η ΕΕ, στις 11 Μαρτίου. Εχθές, οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν εμπάργκο όπλων και απαγόρευση των ταξιδιών στις χώρες της ΕΕ, κυρώσεων κατά του Λίβυου ηγέτη και της κυβέρνησής του

Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι "πολιτικά νεκρός" και ένας άνθρωπος που "δεν έχει θέση στον πολιτισμένο κόσμο" δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καλώντας για πρώτη φορά τον λίβυο ηγέτη να εγκαταλείψει την εξουσία.

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο με 800 πεζοναύτες πλησιάζει στη Λιβύη, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίοι τονίζουν ότι "ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με το ρόλο του στρατού".

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις πολιτικές και οικονομικές πιέσεις στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έως ότου εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για την προοπτική επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη προκειμένου να προστατευθεί ο λαός από τις επιθέσεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Πηγή: .real.gr/
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: