Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ

Φρόντισε τα μαλλιά σου σωστά για να τα διατηρήσεις υγιή, δυνατά και λαμπερά ακόμα και στους 0°C.


Όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του κρύου στην επιδερμίδα του προσώπου μας, αλλά λίγες ξέρουμε ότι και τα μαλλιά μας χρειάζονται την κατάλληλη προστασία για να παραμείνουν υγιή στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η τρίχα είναι ζωντανός οργανισμός και τρέφεται από αιμοφόρα αγγεία που επικοινωνούν με το θύλακα όπου βρίσκεται η ρίζα της. Το κρύο του χειμώνα προκαλεί αύξηση της λιπαρότητας στη ρίζα των λιπαρών μαλλιών, ξηραίνει περισσότερο την αφυδατωμένη τρίχα, ενώ η υγρασία προκαλεί επιπλέον φριζάρισμα. Επίσης, οι εναλλαγές της θερμοκρασίας από τη ζέστη του σπιτιού στο κρύο περιβάλλον προκαλούν σοκ στην τρίχα, όπως και στο δέρμα. Για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα, ώστε να προστατέψεις τα μαλλιά σου και να τους χαρίσεις δύναμη και λάμψη.

MUST ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Το συχνό κούρεμα και οι θεραπείες που γίνονται στο κομμωτήριο είναι δύο απαραίτητες κινήσεις για την υγεία των μαλλιών. Μην ξεχνάς ότι ο κομμωτής σου είναι ο πιο κατάλληλος για να τα περιποιηθεί και να σου δώσει εξειδικευμένες συμβουλές.
Tip
Μια φορά το μήνα είναι αρκετή για κούρεμα ή θεραπεία, εφόσον στο μεταξύ φροντίζεις τα μαλλιά σου στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα και δεν υπερβάλλεις στη χρήση του σεσουάρ.

Ο ΣΚΟΥΦΟΣ
Προστατεύει τα μαλλιά από το κρύο και τον αέρα και είναι ιδανικός όταν είναι φρεσκολουσμένα. Πρόσεξε όμως γιατί μπορεί να τα «λαδώσει» ή να χαλάσει τη φόρμα τους.
Tip
Απόφυγε τους σκούφους ή τα καπέλα από συνθετικά υλικά, γιατί προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά.

ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ
Φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα ένα εξειδικευμένο σαμπουάν που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δικών σου μαλλιών. Στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα για μαλλιά ξηρά, λιπαρά ή ταλαιπωρημένα, με ξηρές άκρες, αλλά και βαμμένα. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα με τις προτεραιότητές σου.
Tip
Μην υπερβάλλεις στο λούσιμο το χειμώνα. Το πολύ συχνό λούσιμο ξηραίνει ακόμη και τα κανονικά μαλλιά, ενώ στα λιπαρά όχι μόνο δεν μειώνει τη λιπαρότητα, αλλά αντίθετα την αυξάνει.

ΤΟ ΚΟΝΤΙΣΙΟΝΕΡ
Η χρήση του είναι απαραίτητη κάθε φορά μετά το λούσιμο, ακόμη κι αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, αφού προστατεύει την τρίχα και τη διατηρεί ελαστική και δυνατή. Σκέψου ότι το κοντίσιονερ είναι τόσο ευεργετικό για τα μαλλιά όσο είναι η ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο.
Tip
Είναι μύθος ότι το κοντίσιονερ «βαραίνει» τα μαλλιά. Αν τα δικά σου είναι λιπαρά, άπλωσέ το μόνο στις άκρες.

Η ΜΑΣΚΑ
Κάθε δέκα μέρες καλό είναι να περιποιείσαι τα μαλλιά σου με μια ειδική θεραπεία ή με μια μάσκα. Αν είναι ξηρά, μπορείς να απλώνεις τη μάσκα μετά από κάθε λούσιμο, να την αφήνεις όση ώρα κάνεις ντους και μετά να την ξεβγάζεις καλά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τους προσφέρεις θρέψη και προστασία.
Τip
Tα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται συχνότερα την εφαρμογή της μάσκας, γιατί η βαφή μειώνει τη φυσική λιπαρότητα της τρίχας.

ΤΑ LEAVE IN ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Υπάρχουν ειδικά προϊόντα (λάδια ή λοσιόν) που τα απλώνεις μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά και δεν χρειάζονται ξέβγαλμα. Προσφέρουν προστασία και κάνουν το στέγνωμα πιο ασφαλές, γιατί η θερμότητα δεν έρχεται σε επαφή κατευθείαν με την τρίχα.
Tip
Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ξηρά ή ταλαιπωρημένα, μπορείς να χρησιμοποιείς τα leave in προϊόντα κάθε φορά που λούζεσαι. Να θυμάσαι όμως ότι δεν αντικαθιστούν τα προϊόντα styling.


πηγή:madamefigaro.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: