Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το ιστορικό θέατρο Ακροπόλ αλλάζει…



Εβδομήντα επτά χρόνια μετά την γέννησή του, το ιστορικό θέατρο Ακροπόλ της οδού Ιπποκράτους ξαναζωντανεύει και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεταμοντέρνο χώρο στον οποίο εκτός από θεατρικές παραστάσεις θα φιλοξενηθούν και μουσικές παραγωγές, σε ένα περιβάλλον ζεστό γεμάτο μνήμες και νοσταλγία.



Η πρωτοβουλία ανήκει στο νέο επιχειρηματία Φάνη Κιρκινέζο ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την εκμετάλλευση του θεάτρου για 16 χρόνια.

Το 1934, το θέατρο Ακροπόλ ήταν καρβουναποθήκη που φιλοξενούσε ιταλικά βαριετέ, το 1941 µετατράπηκε σε θερινό θέατρο και µετά το Β' Παγκόσµιο έγινε συνώνυµο του οικογενειακού λαϊκού θεάµατος.

Την τελική του µορφή, όπως την ξέρουμε σήµερα, µε τις εισόδους από τις δύο στοές και εσωτερικά τα θεωρεία και τον εξώστη, την πήρε το 1957. Στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ έγραψαν ιστορία οι µεγαλύτεροι πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεµά, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Σπεράντζα Βρανά, ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Ορέστης Μακρύς ,ο Ντίνος Ηλιόπουλος ο Γιάννης Γκιωνάκης.
Πηγη:newsday.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: