Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μαζικά «λουκέτα» στα περίπτερα



Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις του κλάδου περιπτερούχων- καπνοπωλών έχουν κλείσει μέχρι σήμερα, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. παπακωνσταντίνου και προς τον υφυπουργό κ. Δ. Κουσελά.


Η ομοσπονδία ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι το σύνολο του κλάδου είναι 46.000 σημεία πώλησης περίπτερα - καπνοπωλεία. Τα δε πρατήρια χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων στις τέσσερις πόλεις, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα είναι 133 πρατήρια. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι εταιρείες και οι καπνοβιομηχανίες έχουν αντιπροσώπους και στα τέλη του 2009 πριν την πρώτη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τα ποσοστά προ φόρων ήταν 60,4% της καπνοβιομηχανίας, 31,3% στους περιπτερούχους και το 8,3% στην χονδρική πώληση.

Με το σχέδιο Νόμου "Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών" και το άρθρο 47 παρ 6 η ομοσπονδία σημειώνει ότι ''γίνεται αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που έχει υποστεί ο κλάδος των περιπτερούχων - καπνοπωλών'' για αυτό ζητάει να μην υπάρξουν αλλαγές σε όσα προβλέπει το άρθρο για τα περιθώρια κέρδους του κλάδου.
Πηγη:zougla.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: