Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μειώνεται το ενδιαφέρον για τις κάρτες γραφικών



Πτωτικά νούμερα στις πωλήσεις

Όπως φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία Jon Peddie Research, η αγορά των διακριτών καρτών γραφικών (discrete graphics cards) δε βρίσκεται και στα καλύτερά της τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2010 διατέθηκαν 72,8 εκατομμύρια κάρτες γραφικών, τη στιγμή που το 2009 διακινήθηκαν 75,3 εκατομμύρια. Η μείωση είναι μικρή, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι το 2009 ήταν έτος παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και άρα θα περίμενε κανείς σημαντική ανάκαμψη μέσα στο 2010. Ωστόσο, η ανάκαμψη αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Το 2010 είχε πολλές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες καρτών γραφικών και η τάση αυτή συνεχίζεται και στις αρχές του 2011, ωστόσο ο θόρυβος που δημιουργούν οι νέες κάρτες δε συνοδεύεται από αντίστοιχες πωλήσεις. Αυτό, βέβαια, οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν κάρτες γραφικών που ενσωματώνονται είτε στο chipset του mobo (IGP), είτε απευθείας στον επεξεργαστή (Intel Sandy Bridge, AMD Fusion). Επιπλέον, οι φορητές συσκευές αυξάνουν συνεχώς το μερίδιό τους έναντι των desktop υπολογιστών και στο κομμάτι αυτό της αγοράς η παρουσία των discrete καρτών είναι από πολύ περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Με άλλα λόγια, τα χειρότερα για τις discrete κάρτες δεν έχουν έρθει ακόμα. Δεν πρόκειται, βέβαια, να εξαφανιστούν οι κάρτες γραφικών μέσα στο επόμενο διάστημα, ωστόσο τα μερίδιά τους αναμένεται να συρρικνωθούν κι άλλο μέσα στα επόμενα χρόνια.


πηγή:newsbeast.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: