Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Το τραμ πάει... Θεσσαλονίκη?



Μητροπολιτικό τραμ για τις περιοχές που δεν θα εξυπηρετούνται από το μετρό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, για τη σύνδεση όλων των σημαντικών αστικών κέντρων της περιοχής εμβέλειάς του, προβλέπει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης (ΡΣΘ) που παρουσίασε σήμερα σε βουλευτές και δημάρχους της κεντρικής Μακεδονίας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης.


«Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο έχει ισχύ περιφερειακού χωροταξικού σχεδίου, ξεπερνά δηλαδή τα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με την περιαστική του ζώνη και καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας» είπε ο κ. Σηφουνάκης κατά την παρουσίαση της πρότασης σε χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Όπως διευκρίνισε, το Σχέδιο περιλαμβάνει τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής και τους δήμους Αλεξανδρείας, Αρχαίας Πέλλας και Πύδνας των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, αντίστοιχα.

Ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξει «φειδωλή έγκριση μεγάλων επεκτάσεων στα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ώστε να ενισχυθεί το μοντέλο της συμπαγούς πόλης και να υπάρξει δημογραφική και οικονομική αναγέννηση των κέντρων των πόλεων».
Πηγη:zougla.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: