Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο



Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου συνεδριάζει το απόγευμα στις 17.30 το υπουργικό συμβούλιο, στη Βουλή.


Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση επιμήκυνσης στα 7,5 χρόνια του ορίου αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου από το 5,2% σε 4,2%. Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, «η Ελλάδα κέρδισε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Σύνοδος αποφάσισε να προικοδοτηθεί με 440 δις ευρώ ο σημερινός μηχανισμός και με 500 δις ευρώ ο μόνιμος μηχανισμός, ο οποίος θα ισχύσει από το 2013 και μετά. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, «αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια ασπίδα για τα κράτη απέναντι στις ορέξεις των αγορών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Μηχανισμός θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα στην πρωτογενή αγορά, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις της συνόδου δεν συνεπάγονται νέα μέτρα για την ελληνική κυβέρνηση.

Το δικαίωμα επαναγοράς του χρέους σε μειωμένη τιμή θα αποτελούσε «αληθινή ελάφρυνση» για την ελληνική οικονομία, καθώς η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου δεν μειώνουν το απόλυτο μέγεθός του, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί «εύλογα ερωτήματα» για τους σχεδιασμούς της, ενώ επισημαίνει ότι η μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου.

Για «αντιδραστικότατη συμφωνία» που θα επιφέρει «νέα και σαρωτικά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ιδιωτικοποίηση των πάντων», έκανε λόγο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημειώνει ότι «πήραμε πολλά περισσότερα από ό,σα υπολόγιζαν οι πεσιμιστές», αλλά θέτει το ζήτημα «ποιος θα διαχειριστεί τη νέα ευκαιρία που μας δόθηκε».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως «η επιμήκυνση των 110 δισ. δίνεται ως αντάλλαγμα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με νέα Μνημόνια και νέα βάρη στον ελληνικό λαό».

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και την μείωση του επιτοκίου.
Πηγη:nooz.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: