Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ωφέλιμη για τους διαβητικούς η μαύρη σοκολάτα



Μια νέα βρετανική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά τις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας. Ένα συστατικό της μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διαβήτη να ελέγξουν τα υψηλά επίπεδα της χοληστερόλης.


Μπορεί η μαύρη σοκολάτα να περιέχει αρκετές θερμίδες και λίπος, είναι ωστόσο πλούσια σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Η νέα έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Χαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Στιβ Άτκιν, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetic Medicine, διαπίστωσε ότι το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης έπεσε σε ένα μικρό αριθμό διαβητικών, στους οποίους είχαν δοθεί μπάρες μαύρης σοκολάτας επί 16 εβδομάδες, ενώ η HDL («καλή») χοληστερόλη τους παράλληλα αυξήθηκε.

Από την άλλη, όμως, οι ερευνητές της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Diabetes UK» δήλωσαν ότι τα υψηλά λιπαρά και σάκχαρα της μαύρης σοκολάτας μπορούν να αντισταθμίσουν τα οφέλη για το διαβήτη ή την καρδιά.

Όπως είπαν, η νέα έρευνα δεν πρέπει να εκληφθεί ως «πράσινο φως» για την κατανάλωση περισσότερης σοκολάτας, καθώς μπορεί αυτή να προκαλέσει τελικά περισσότερη ζημιά παρά ωφέλεια.
Πηγη:newsday.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: