Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΡΤ: Επιχείρηση «σκούπα» για στελέχη και διπλοθεσίτες


Μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην πύλη του Ραδιομεγάρου, με απομακρύνσεις στελεχών, απολύσεις μονίμων,
αλλά και οικειοθελείς αποχωρήσεις γνωστών δημοσιογράφων που επιλέχθηκαν στη λίστα με τους συμβασιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός ΕΡΤ αναμένεται να βρεθεί ο διευθυντής Λειτουργίας Γιώργος Μπακόπουλος, ο οποίος επικαλούμενος ελλείψει εξοπλισμού, έστειλε για την κάλυψη του ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 13 κάμερες, τη στιγμή που τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ο διευθυντής Αθλητικών Δημήτρης Χατζηγεωργίου ζήτησαν 17, ενώ για τους αγώνες του Champions League χρησιμοποιούνται συνολικά 24 κάμερες. Εκτός ΕΡΤ επίσης βρέθηκε και ο Νίκος Θωμόπουλος, διευθυντής γραφείου του διευθύνοντα συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη., αφού διαπιστώθηκε ότι υπέγραψε υπερωρίες για τη σύζυγό του.

Για την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται η πρόθεση του προέδρου της ΕΡΤ, Θανάση Παπαγεωργίου να θέσει στο Δ.Σ. θέμα απολύσεων μόνιμων υπαλλήλων αν διαπιστωθεί πως έχουν δεύτερη δουλειά στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα χωρίς σχετική άδεια. Η «εκκαθάριση» ξεκίνησε από την Κρήτη, απ’ όπου απολύθηκε μόνιμη υπάλληλος, η οποία εργαζόταν παράλληλα ως διευθύντρια ειδήσεων σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, θέμα το οποίο αποκαλύφθηκε έπειτα από μια ερώτηση στη Βουλή. Καταγγελίες έχουν γίνει επίσης για 4-5 ακόμα υπαλλήλους με παράλληλη απασχόληση, για τις οποίες, όπου δεν είναι αυταπόδεικτη, θα διατάσσεται ένορκη διοικητική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες με το ενα πόδι εκτός Ραδιομεγάρου βρίσκονται ηχηρά ονόματα της λίστας των συμβασιούχων, όπως Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Αιτία είναι ότι αρνούνται να παραιτηθούν από τις δουλειές που διατηρούν σε άλλα ανταγωνιστικά μέσα. Τέλος στη λύση των αποκλειστικών συμβάσεων φαίνεται πως επιστρέφει η διοίκηση προκειμένου να εξαιρέσει κάποιους δημοσιογράφους με αυξημένες ευθύνες ή καθήκοντα π.χ., παρουσίαση καθημερινής εκπομπής από τη διάταξη που θέλει όλες τις νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που υπογράφονται να μην ξεπερνούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να εφαρμοστούν ατομικές συμβάσεις εργασίας, για την ώρα έχει εφαρμοστεί μόνο στον ΣΚΑΙ, κάτι που αποκλείστηκε εν τη γενέσει του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο καθεστώς των λεγόμενων αποκλειστικών συμβάσεων αναμένεται να ενταχθούν 15-20 άτομα, ενώ εισηγήσεις για τους «επίλεκτους» θα καταθέσουν ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Βασίλης Μπίτσης και η γενική διευθύντρια Τηλεόρασης Λένα Χοϊδά.

ΠΗΓΗ: Realnews
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: