Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φυτικές ίνες για μακροζωία



Αν η καθημερινή σας διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, τότε μάλλον έχετε λιγότερες πιθανότητες να πεθάνετε πρόωρα από μια σειρά ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τρόφιμα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν στην απώλεια βάρους, τη μείωση της χοληστερόλης και προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις.

Ωστόσο, μια νέα μεγάλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε από τους ερευνητές του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ και παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες και τα ποσοστά θνησιμότητας 400.000 μελών του Ινστιτούτου, διαπίστωσε ότι τα οφέλη των φυτικών ινών να είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Τα άτομα αυτά μελετήθηκαν για διάστημα περίπου εννέα χρόνων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερες φυτικές ίνες είχαν 22 % λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τη διάρκεια της μελέτης συγκριτικά με τα άτομα που έτρωγαν λιγότερες φυτικές ίνες.

Συγκεκριμένα η πρόσληψη φυτικών ινών μείωσε επίσης τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο, λοιμώδεις και αναπνευστικά νοσήματα από 24 έως 56 % στους άνδρες και από 34 έως 59 % στις γυναίκες. Για τους άνδρες μόνο η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών συνδέθηκε και με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η καλύτερη προστασία παρέχεται από τις φυτικές ίνες που προέρχονται από δημητριακά, όχι από φρούτα, λαχανικά ή φασόλια. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε αυτό να συμβαίνει επειδή τα δημητριακά ολικής άλεσης περιέχουν βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, που έχει αποδειχθεί η προληπτική τους δράση από διάφορες ασθένειες.

Φροντίστε, λοιπόν, να τρώτε τροφές όπως τα ζυμαρικά, το σιτάρι, το ψωμί ολικής αλέσεως και οτιδήποτε άλλο με δημητριακά, μαζί με φρούτα και λαχανικά. Για τις γυναίκες υποτίθεται ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 25 γραμμάρια φυτικών ινών και για τους άνδρες 38 γραμμάρια.

Αν ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, δεν δε θα σας είναι δύσκολο να εμπλουτίσετε τη δίαιτά σας με φυτικές ίνες. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος να κερδίσετε μερικά χρόνια ζωής.
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: