Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το τίμημα της ομορφιάς


Αν είσαι ερωτευμένος με μία όμορφη γυναίκα, ισώς πρέπει να προσέχεις τους φίλους σου, συμβουλεύει η Daily Mail.
Τουλάχιστον αυτό συμβουλεύουν οι ερευνητές, που επισημαίνουν ότι οι άνδρες που κάνουν σχέση με όμορφες γυναίκες, δεν μένουν για καιρό κοντά τους και οι σχέσεις αυτές έχουν προδιαγεγραμμένη... και σύντομη πορεία.

Ωστόσο, το να είναι ο άνδρας όμορφος στη σχέση δεν αποτελεί πρόβλημα...

Αυτό το φαινόμενο εντόπισαν Βρετανοί επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Στίρλινγκ, του Τσέστερ και του Λίβερπουλ, που διενήργησαν έρευνα σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι τείνουν να σχετίζονται με άτομα που είναι το ίδιο ελκυστικά με αυτούς. Κάπως έτσι εξηγούν για ποιον λόγοι οι δύο πρώτοι γάμοι της Angelina Jolie με τους Johnny Lee Miller και Billy Bob Thornton διήρκεσαν ο καθένας τρία χρόνια, ενώ αντιθέτως, η σχέση της με τον Brad Pitt, έναν από τους πιο όμορφους διάσημους άνδρες, ήδη διαρκεί έξι χρόνια και είναι και οι δύο ευτυχισμένοι, επισημαίνοντας ότι βρήκαν το ταίρι τους ο ένας στον άλλο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το να έχει μία γυναίκα όμορφο σύντροφο δεν αποτελεί εμπόδιο στην εξέλιξη της σχέσης. Αν όμως είναι η γυναίκα ομορφότερη, τότε η σχέση θα διαρκέσει ελάχιστους μήνες, σύμφωνα με τη δημοσίευση στο περιοδικό «Personality and Social Psychology Bulletin».

Ένας από τους ερευνητές υποστηρίζει πως η γυναίκα είναι αυτή που καθορίζει το μέλλον της σχέσης. Οι όμορφες γυναίκες μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι αυτές είναι που διαλέγουν. Επίσης, έχουν την αυτοπεποίθηση να φύγουν από μία σχέση που έχει κάνει ήδη τον κύκλο της. «Οι ελκυστικές γυναίκες μπορεί γενικώς να επιλέγουν σύντομες σχέσεις. Προτιμούν να προχωρούν», προσθέτει. Επιπλέον, η ζήλια από τη μεριά του λιγότερο χαρισματικού συντρόφου μπορεί να αποτελέσει αιτία να τελειώσει μια σχέση.

Η έρευνα επίσης υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να ερωτεύονται όσους είναι παρομοίως ελκυστικοί με τους ίδιους και να μην επιδιώκουν το... απραγματοποίητο.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: