Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το βραχιόλι που µετράει το άγχος



Τι είναι αυτό που µας στρεσάρει περισσότερο στη διάρκεια της ηµέρας; Ενα βραχιόλι που κάθε άλλο παρά κόσµηµα είναι, µπορεί τώρα να µετρήσει πότε το άγχος µας χτυπάει κόκκινο. Πρόκειται για έναν βιοαισθητήρα µε το όνοµα Q Sensor, που έχουν αναπτύξει αµερικανοί επιστήµονες.


Ενα κουµπί στο µπροστινό µέρος δείχνει την κατάσταση της µπαταρίας, ενώ το «ζουµί» βρίσκεται στο πίσω µέρος του. Εκεί υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια που εφάπτονται του σώµατος κι εκπέµπουν ένα ηλεκτρικό σήµα χαµηλής ισχύος καταγράφοντας την αγωγιµότητα του δέρµατος.

Η αγωγιµότητα αυξάνεται ανάλογα µε τα επίπεδα του άγχους µας, συµπεριλαµβανοµένων του φόβου και του ενθουσιασµού. Η συσκευή ειδοποιεί όταν τα επίπεδα του στρες αυξάνονται κατακόρυφα κι έτσι ο κάτοχός της µπορεί να εντοπίσει τις κυριότερες πηγές άγχους στη διάρκεια της ηµέρας και να φροντίσει να πραγµατοποιήσει κάποιες αλλαγές για να µειώσει το στρες.

Η εταιρεία που κατασκεύασε τον βιοαισθητήρα σχεδιάζει να τον βγάλει στην αγορά για ιδιωτική χρήση µέσα στο 2011. Στο µεταξύ, όµως, χρησιµοποιείται δοκιµαστικά σε πολλά επιστηµονικά πειράµατα αλλά και σε µελέτες µάρκετινγκ. Για παράδειγµα, µια αλυσίδα ταχυφαγείων στην αµερική διαπίστωσε ότι οι επισκέπτες των καταστηµάτων της δεν επέστρεφαν δεύτερη φορά, παρότι έµεναν ικανοποιηµένοι από το φαγητό, επειδή τους δυσκόλευε το πολύπλοκο µενού. ο βιοαισθητήρας δοκιµάζεται επίσης σε αυτιστικά παιδιά, σε άτοµα µε µετατραυµατικό στρες και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας για να διαπιστωθεί αν τρώνε περισσότερα ανθυγιεινά σνακ όταν κάτι τους προκαλεί άγχος.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: