Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μάχη για την πρόκριση!

Οι «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκρούονται με φόντο μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πρώτο από τα δύο μεταξύ παιχνίδια, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο: την πρόκριση, προκειμένου να διεκδικήσουν το τρόπαιο. (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6)


ΑΕΚ
Με πρώτο στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της υποδέχεται απόψε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Επιθετικογενές σχήμα ετοιμάζει ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Μπλάνκο στον πάγκο.

ΠΑΟΚ
Με τον Κουτσιανικούλη αντί του τραυματία, Βιεϊρίνια και με συνταγή… ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει σήμερα στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ένα αποτέλεσμα το οποίο θα του δίνει αρκετές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα.

Μόνο μια φορά έχουν αναμετρηθεί φέτος οι δύο ομάδες. Στην Τούμπα, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε 2-1. Οι δύο τους πάντως, θα βαρεθούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, αφού πέρα από τα δύο ματς του Κυπέλλου, την Κυριακή θα συγκρουστούν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, ενώ το πιθανότερο σενάριο λέει πως θα συγκρουστούν και στα πλέι οφ! Συνολικά, δηλαδή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα έχουν παίξει έξι φορές στο τέλος της σεζόν!



Τέσσερεις φορές έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ (1972, 1974, 2001, 2003) και μπορεί άνετα κανείς να πει πως πρόκειται ίσως για την πιο αδικημένη ομάδα του θεσμού, αφού έχει συμμετάσχει άλλες 12 φορές σε τελικό χωρίς να καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο. Σίγουρα, πέρα από τη δυναμικότητα των αντιπάλων του, το γεγονός ότι κλήθηκε κατά βάση να αντιμετωπίσει ομάδες του Λεκανοπεδίου ουσιαστικά εκτός έδρας τις περισσότερες από αυτές, έπαιξε το ρόλο του.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ είναι από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές ομάδες στο θεσμό, με 13 κατακτήσεις (1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002).

Χωρίς τους τραυματίες Γιάχιτς, Γκέντσογλου και τον τιμωρημένο Μανωλά θα παραταχθεί η ΑΕΚ, ενώ για τον ΠΑΟΚ η μεγαλύτερη απώλεια -από τις πολλές που έχει- είναι σίγουρα η απουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Μοσχονάς, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς, Νικόλτσης, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά, Κλωναρίδης.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Μωυσιάδης, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ.

Πηγή:sport-fm.gr





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: