Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εκτιμήσεις για 10.000 νεκρούς στην Ιαπωνία



Η μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία της Ιαπωνίας αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση της για το μέγεθος του σεισμού που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή, στους 9 βαθμούς από 8,8.


Το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι το μέγεθος της δόνησης, που προκάλεσε τσουνάμι, ήταν 8,9 βαθμών.

Γεωφυσικός της αμερικανικής υπηρεσίας είπε στο CNN ότι ο σεισμός μετακίνησε την Ιαπωνία κατά σχεδόν 2,4 μέτρα και μετέβαλε τον άξονα της γης κατά περίπου 8 εκατοστά.

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι μπορεί να φτάσει τους 10.000, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας.

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 1.800 νεκρούς.

Την Κυριακή περισσότερα από το 600 πτώματα ανακαλύφθηκαν κατά μήκους των ακτών των βορειοανατολικών επαρχιών Μιγιάγκι και Ιουάτε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο.

Στα βορειοανατολικά, όπου βρισκόταν και το επίκεντρο της καταστροφής, οι αρχές έχουν χάσει επαφή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, από το οποίο καταστράφηκαν πολλά κτήρια και παρασύρθηκαν πολυάριθμοι άνθρωποι.

Ο αριθμός των Ιαπώνων στρατιωτών που συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης και στις επιχειρήσεις αρωγής των σεισμοπαθών διπλασιάστηκε στους 100.000.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε ότι περίπου 380.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, η ιαπωνική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η διακοπή λειτουργίας πολλών πυρηνικών αντιδραστήρων ενδέχεται να προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία σε ηλεκτρικό ρεύμα. Κάλεσε τους χρήστες, και ιδίως τις επιχειρήσεις, να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση, προκειμένου να εξοικονομηθούν αποθέματα.

Η ηλεκτρική εταιρεία Tepco, που εξυπηρετεί το Τόκιο, κάλεσε από το Σάββατο τους χρήστες να μειώσουν την κατανάλωση, εκτιμώντας πως η ζήτηση θα ξεπεράσει τις δυνατότητες του δικτύου της.

Τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι χωρίς νερό και περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο καταστροφικός σεισμός θα έχει «σημαντικές» επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο.

Η ισχυρή δόνηση και το τσουνάμι έχουν καταστρέψει συνολικά το 8% του ΑΕΠ της τρίτης οικονομίας του κόσμου.

Μεγάλο τμήμα της παράκτιας οικονομικής δραστηριότητας έχει ουσιαστικά νεκρωθεί και οι υποδομές έχουν καταστραφεί από τα ύψους 10μ. κύματα που έπληξαν την μητρόπολη του βορρά Σεντάι.

Αλλά και η περιοχή του Κάντο, λίγο νοτιότερα, στην οποία περιλαμβάνεται και η πρωτεύουσα Τόκιο και η οποία αντιπροσωπεύει το 40% του ΑΕΠ, έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό, όπως επίσης και η Ιιτσιχάρα, ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου τα διυλιστήρια της πετρελαϊκής εταιρείας Cosmo Oil καταστράφηκαν εν μέρει από πυρκαγιές.
Πηγη:nooz.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: