Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πληροφορίες για 10.000 νεκρούς την Δευτέρα "Ο λαός μου θα πέθαινε για εμένα", λέει ο Λίβυος ηγέτης (VIDEOS)


Την ώρα που η κατάσταση στη Λιβύη μυρίζει μπαρούτι και οι αντικαθεστωτικές και κυβερνητικές δυνάμεις στην Τρίπολη βρίσκονται σε θέσεις μάχης τις τελευταίες ημέρες σε θέσεις μάχης,
ο Μουάμαρ Καντάφι αψηφά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο λαός του... τον λατρεύει!

"Όλοι οι άνθρωποί μου με αγαπούν. Θα πέθαιναν για να με προστατεύσουν", είπε ο Καντάφι σε συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα στην δημοσιογράφο του δικτύου ABC Κριστιάν Αμανπούρ, αρνούμενος την ίδια ώρα να παραδεχτεί ότι γίνονται διαδηλώσεις στους δρόμους της Τρίπολης.

Μάλιστα, ο ηγέτης της Λιβύης αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε την πολεμική του αεροπορία για να επιτεθεί στους διαδηλωτές, υποστηρίζοντας ότι τα αεροπλάνα βομβάρδισαν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες πυρομαχικών, ενώ υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που έχουν βγει στους δρόμους, βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών, τα οποία τους δίνει η Αλ Κάιντα.

Στη συνέντευξή του, ο Λίβυος ηγέτης κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι εγκατέλειψαν την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά των "τρομοκρατών"."Εκπλήσσομαι που έχουμε συμμαχήσει με τη Δύση για να πολεμήσουμε την Αλ Κάιντα και τώρα που πολεμάμε τρομοκράτες μας εγκατέλειψαν", είπε.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα "καλό άνθρωπο" που όμως φαίνεται ότι είναι "παραπληροφορημένος" όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη. "Δύο ανακοινώσεις του που άκουσα πρέπει να προέρχονταν από κάποιον άλλο. Η Αμερική δεν είναι η διεθνής αστυνομία του κόσμου", είπε.

Κάλεσε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να πραγματοποιήσουν μια "ερευνητική των πραγμάτων" περιοδεία στη βορειοαφρικανική χώρα.

Με τον κλοιό των διεθνών πιέσεων να σφίγγει απειλητικά γύρω του, ο Μουάμαρ Καντάφι ανέθεσε την Δευτέρα στον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας να έχει διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ανατολικής περιοχής της Λιβύης, η οποία δεν τελεί πλέον υπό τον έλεγχό του. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, το οποίο μετέδωσε την είδηση, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής είναι ο Μπουζάιντ Ντόρνταχ, εκπρόσωπος του πρόσφατα σχηματισθέντος Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης και που, σύμφωνα με αξιωματούχους, αποτελεί το πρόσωπο της επανάστασης στη χώρα.

Δεσμεύτηκαν λιβυκά περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε, επίσημα, ότι έχουν συνολικά δεσμευτεί, ήδη, λιβυκά περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντέιβιντ Κόεν, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τις τρομοκρατικές υποθέσεις, αλλά και την παρακολούθηση του 'μαύρου' χρήματος, η κίνηση αυτή "εντάσσεται στις συνολικές κυρώσεις, που ο Λευκός Οίκος απεφάσισε να επιβληθούν κατά της λιβυκής κυβέρνησης και ιδίως κατά του Μουάμαρ Καντάφι, που παραμένει επί 41 συναπτά έτη στην εξουσία". Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι, "ποτέ, κατά το παρελθόν, ένα τόσο υψηλό ποσό δεν έχει δεσμευτεί στις Ην. Πολιτείες".

Πληροφορίες για 10.000 νεκρούς μόνο την Δευτέρα

Το βράδυ της Δευτέρας, δυνάμεις πιστές στον Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Μισράτα, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν άλλον σοβαρά, όπως δήλωσε στο τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτης μάρτυρας.

"Εξακολουθούν να πυροβολούν τους ανθρώπους", είπε, ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί από το τηλέφωνο. "Οι κάτοικοι εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο της πόλης. Αλλά δεν είναι οπλισμένοι και είμαστε περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις του Καντάφι", σημείωσε.

Νωρίτερα,η ιστοσελίδα της εφημερίδας Κουρίνα, ανάφερε σε δημοσίευμά της ότι περίπου 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν δυνάμεις πιστές στον Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Τρίπολη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν στη συνοικία Τατζούρα, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να τους πυροβολούν.

"Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο Σουκ Τζούμα, τους ακολούθησαν ένοπλοι άνδρες από το τάγμα του Καντάφι, ντυμένοι με πολιτικά, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον άοπλων νέων. Πολλοί νέοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πάντως, πολιτικοί αναλυτές περιμένουν ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις θα καταλάβουν την πρωτεύουσα και θα σκοτώσουν τον Καντάφι, αλλά προειδοποιούν ότι ο Λίβυος ηγέτης διαθέτει αρκετή στρατιωτική δύναμη για να προκαλέσει χάος και εμφύλιο πόλεμο, όπως άλλωστε έχουν απειλήσει οι γιοι του.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, δήλωσαν ότι δύναμη δύο χιλιάδων πιστών στον Καντάφι έχουν περικυκλώσει την πόλη.

Το πρωί, αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές κατέρριψαν ένα ελικόπτερο και έπιασαν αιχμαλώτους το πλήρωμά του στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, τη Μιζουράτα, ενώ σε πολλές συνοικίες της Τρίπολης, κάτοικοι, έχουν στήσει οδοφράγματα για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του καθεστώτος.

Το απόγευμα της Δευτέρας, αξιωματούχος της Λιβύης δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η κυβέρνηση στέλνει απόψε απεσταλμένο της στην Βεγγάζη, την οποία ελέγχουν οι διαδηλωτές, με ένα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας.
"Θα γίνει απόψε", σημείωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Ένας απεσταλμένος θα αποχωρήσει από την Τρίπολη για τη Βεγγάζη. Ο απεσταλμένος μεταφέρει φάρμακα και τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό για να βοηθήσει τον κόσμο στη Βεγγάζη", προσέθεσε.

Στο μεταξύ, με νέα ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισημαίνει ότι η μόνη λύση για τον Καντάφι είναι η εξορία, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν οι ΗΠΑ θα διευκόλυναν την εξορία του.

Κατά την ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συζητούν το αν θα δημιουργήσουν μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με διάφορες αντιπολιτευόμενες ομάδες στη χώρα.

Αργά την Δευτέρα, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις δήλωσε ότι οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Λιβύης θα πρέπει να κάνουν τα μέλη της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι να σκεφτούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Η Ράις είπε ότι δεν υπήρξαν ενεργές συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για ένα εμπάργκο πετρελαίου σε βάρος της Λιβύης.

Οι εξαγωγές πετρελαίου επαναλαμβάνονται από τα ανατολικά της χώρας

Η αντιπολίτευση στη Λιβύη ετοιμάζεται να επαναλάβει από το βράδυ της Δευτέρας τις εξαγωγές πετρελαίου από τα ανατολικά της χώρας, την οποία έχει θέσει υπό τον έλεγχό της, με τον απόπλου ενός δεξαμενοπλοίου με προορισμό την Κίνα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνο στέλεχος της τοπικής επιτροπής της πόλης Τομπρούκ.

Το τελευταίο φορτίο πετρελαίου που εξάχθηκε από τα ανατολικά της Λιβύης χρονολογείται από τις 19 Φεβρουαρίου.

Οι αντίπαλοι του Μουάμαρ Καντάφι ανέλαβαν τον έλεγχο της λιβυκής εταιρείας Arabian Gulf Oil έπειτα από την παραίτηση του προέδρου της Αμπντουλουάνις Σάαντ, ο οποίος ήταν πιστός στο καθεστώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ.





Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: