Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Fitness από τον... καναπέ


Η Αμαλία Αγάθου, κάθε άλλο παρά gym freak, πείθεται ότι μπορεί να γυμναστεί χωρίς να απομακρυνθεί από το καθιστικό της.


Ποτέ δεν ήμουν gym freak αν και λατρεύω να φοράω αθλητικά παπούτσια. Ποιος ο λόγος άλλωστε όταν έχεις περάσει τα φοιτητικά σου χρόνια σε ένα νησί πηγαίνοντας παντού με τα πόδια και γυρνώντας 24/7 στους δρόμους. Εξάλλου ως γνήσιος Τοξότης έβρισκα τη ρουτίνα του γυμναστηρίου αφόρητη. Ζώντας όμως στην Αθήνα και περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου κολλημένη μπροστά σε έναν υπολογιστή, η απειλή (σωματική και οικονομική) του γυμναστηρίου ορθωνόταν ορατή μπροστά μου. Όλα αυτά άλλαξαν όμως τη μέρα που το Wii έδωσε το φιλί της ζωής στη φόρμα μου με το πρόγραμμα Active της ΕΑ. Όταν πρωτοδιάβασα για τη κυκλοφορία του, πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν αρκετά επιφυλακτική. Fan του Wii και των κορυφαίων παιχνιδιών της EA ήμουν πάντα, αλλά μπορούσε πραγματικά το Active να με γλυτώσει από το γυμναστήριο; Όταν έλαβα το κουτί ήρθε η ώρα να κάνω το δικό μου crash test. Πολύ σύντομα άρχισα να ιδρώνω και να ανακαλύπτω τις Fit προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μου.

Τι περιέχει:
Το EA Sports Active kit περιλαμβάνει πέρα από το disc του παιχνιδιού, το κοντρόλ, μια ζώνη ποδιού η οποία τοποθετείται σε ορισμένες ασκήσεις όπως τα βαθιά καθίσματα και ένα λάστιχο που θα προσφέρει την απαιτούμενη αντίσταση όταν γυμνάζετε τους ώμους και τους δικέφαλους σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράλληλα και τη σανίδα ισορροπίας του Wii, αν την έχετε ήδη, αν και δεν είναι απαραίτητη για κάποια άσκηση.

Πως ξεκινάμε:
Μέσα από ένα εύχρηστο μενού μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας χαρακτήρα που θα μιμείται τις κινήσεις σας στην οθόνη, να επιλέξετε αν θα έχετε άντρα ή γυναίκα προπονητή, το πόσο feedback θα σας δίνει, καθώς και τη μουσική που θα ακούτε. Μπορείτε ακόμα, να θέσετε στόχους, όπως πόσες θερμίδες θέλετε να κάψετε ή πόσες ασκήσεις επιθυμείτε να ολοκληρώσετε σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Τι κάνει:
Αυτό που κάνει το Active τόσο ξεχωριστό είναι η απίστευτη ποικιλία ασκήσεων που προσφέρει, για να αποφύγουμε τη βαρετή επανάληψη, χωρισμένες σε διαφορετικές κατηγορίες: αεροβικές, για το πάνω και κάτω μέρος του σώματος, και πολλά σπορ, καθώς και η παραμετροποίηση των ασκήσεων ανάλογα με τη διάθεση μας και το επίπεδο δυσκολίας που θέλουμε. Ένα μεσαίας δυσκολίας πρόγραμμα για παράδειγμα διαρκεί γύρω στα 25 λεπτά και μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο, καθίσματα, τένις, ασκήσεις χεριών και μποξ.

Και αν μου λείψει η social πλευρά του γυμναστηρίου;
Αν έχετε πρόβλημα πειθαρχίας και όταν αρχίζετε να τρέχετε αυτομάτως τρέχετε προς το ψυγείο, το Active σας προσφέρει τη δυνατότητα να γυμναστείτε παρέα με κάποιο φίλο ή να κρατήσετε ένα ημερολόγιο που θα καταγράφετε τις ασκήσεις σας, θα παρακολουθείτε τις θερμίδες που χάνετε και ακόμα θα σας ρωτάει για τις διατροφικές σας συνήθειες ή αν ασκηθήκατε αλλιώς, κάνοντας Yoga ή δουλειές του σπιτιού.

Are you talking to me? Πείτε ΝΑΙ στην πρόκληση!
Στο πρόγραμμα θα βρείτε ακόμα την πρόκληση των 30 ημερών από τον Bob Green, fitness γκουρού της Όπρα, με μια σειρά 20 παραμετροποιημένων ασκήσεων για τη διάρκεια ενός μήνα.

Το δικό μου αγαπημένο:
Τα αθλήματα, και ιδιαίτερα το μποξ. Συνδυάζει άθληση και εκτόνωση ενώ αν δε βάλεις αρκετή δύναμη και ο προπονητής σου σχολιάζει ότι χτυπάς σαν τη γιαγιά του, έχει και πολλή πλάκα. Νομίζω ότι γύμνασα και τους κοιλιακούς από τα γέλια και μόνο. Σα θηλυκός Ρόκι κυριάρχησα στο ρινγκ χτυπώντας στόχους, αλλά και σάκο του μποξ.

Η ετυμηγορία:
Από το δεύτερο μόλις σετ ασκήσεων στο μικρότερο επίπεδο δυσκολίας άρχισα να ιδρώνω ενώ η συνεχής εναλλαγή ασκήσεων μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, πραγματικά δεν κατάλαβα για πόσο πέρασε το πρώτο 20λεπτο! Είμαι πανέτοιμη να δεχτώ την πρόκληση των 30 ημερών.

Κάντε κλικ εδώ Στην ιστοσελίδα του Active www.easportsactive.com θα μοιραστείτε την εμπειρία σας, τους fitness στόχους σας και τα tips σας με τους υπόλοιπους αθλητές του καναπέ, ενώ για real time συμπαράσταση μπορείτε να κάνετε follow την Kathryn (Community Manager for EA SportsActive) aka @ Active_Girl στο Twitter

Πηγή: myself.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: