Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας


Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Μοχάμεντ Γιανούσι μετά από απαίτηση των διαδηλωτών.
Ο Μοχάμεντ Γιανούσι ανακοίνωσε την παραίτηση του στην κρατική τηλεόραση την ώρα που μιλούσε σε συνέντευξη τύπου και υπερασπιζόταν τη θητεία του στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σημειώνονται στην πρωτεύουσα, την ώρα που 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές ταραχές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σήμερα σημειώνονται νέα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Τύνιδας, μετά τις χθεσινές συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων.

Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει το πλήθος με πυροβολισμούς στον αέρα και δακρυγόνα.

Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της μεταβατικής κυβέρνησης, είναι συγκεντρωμένοι στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, επίκετρο των συγκρούσεων, και προσπάθησαν να κατευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον πολυκατοικιών, έσπασαν τα τζάμια και έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να τους διαλύσουν ρίχνοντας ακόμη και προειδοποιητικά πυρά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι χθες Σάββατο συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ενώ ακόμη 88 συνελήφθησαν την Παρασκευή επειδή επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Παράλληλα, αποδίδει αυτές τις ενέργειες "σε μία ομάδα προβοκατόρων που διείσδυσε στις τάξεις των ειρηνικών διαδηλωτών και η οποία χρησιμοποίησε νεαρούς μαθητές λυκείου ως ανθρώπινες ασπίδες για να επιδοθεί σε πράξεις βίας, πυρπολήσεις με στόχο να σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους".

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: