Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Υποχωρούν στην Τρίπολη οι δυνάμεις του Καντάφι

Στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχουν πέσει αρκετές πόλεις της χώρας, ανάμεσα τους και εκείνες με πετρελαιοπηγές.


Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η μία πόλη μετά την άλλη περνά στον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών με τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι να έχουν τον πρώτο λόγο σχεδόν μόνο στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι οι πόλεις Μιζουράτα και Ζαουίγια ελέγχονται από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και περιορίζουν τον έλεγχο του καθεστώτος Καντάφι.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην ανατολική Λιβύη ανέφεραν την Κυριακή ότι έχουν σχηματίσει ένα Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης. Ωστόσο διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται για μεταβατική κυβέρνηση αλλά περισσότερο για ένα «πρόσωπο» της επανάστασης. Εκπρόσωπος του Συμβουλίου είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον Καντάφι.

Την ίδια στιγμή η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον είπε ότι η Ουάσινγκτον έχει προσεγγίσει τις ομάδες της αντιπολίτευσης στα ανατολικά της χώρας, όπου ο Καντάφι έχει ελάχιστο ίσως και καθόλου έλεγχο.

«Κανείς δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα»

Στην έκκληση του Αμερικανού προέδρου για αποχώρηση του Καντάφι ο γιος του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι απέρριψε για μία ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Κανείς δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα. Ζούμε εδώ και θα πεθάνουμε εδώ. Είναι η χώρα μας, οι Λίβυοι είναι ο λαός μας. Σε ό,τι αφορά εμένα, εκτιμώ ότι κάνω το δίκαιο» είπε ο γιος του Καντάφι.

Στη συνέντευξη του στο ABC Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι διαβεβαίωσε ότι η οικογένειά του είναι "πολύ ταπεινή" και δεν έχει χρήματα στο εξωτερικό, την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Καντάφι.

"Δεν έχουμε χρήματα στο εξωτερικό. Είμαστε μία πολύ ταπεινή οικογένεια και όλος ο κόσμος το γνωρίζει. Μας κάνει να γελάμε όταν λένε ότι έχουμε χρήματα στην Ευρώπη ή την Ελβετία. Είναι μία φάρσα", πρόσθεσε ο γιος του Καντάφι.

Χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την επιβολή σοβαρών κυρώσεων εις βάρος του συνταγματάρχη Καντάφι, της οικογένειάς του και του καθεστώτος του, ανάμεσά τους και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Καντάφι, τεσσάρων γιων του και ενός μέλους του καθεστώτος του.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: