Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

4 απλοί τρόποι για να μη βαριέσαι στο γυμναστήριο



Εάν χρησιμοποιείς συνέχεια τα ίδια μηχανήματα, δε διατρέχεις απλώς τον κίνδυνο τραυματισμών αλλά και αυτόν της απώλειας του κινήτρου σου.


«Για να κάνει ένα διάλειμμα το σώμα και το μυαλό σου, βάλε ποικιλία στο πρόγραμμά σου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσεις κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά» τονίζει ο Neal Henderson, διευθυντής Επιστήμης του Αθλητισμού στο Boulder Center for Sports Medicine, στο Κολοράντο. Την επόμενο φορά λοιπόν που θα είσαι έτοιμη να μπεις στον αυτόματο πιλότο, δοκίμασε τις παρακάτω εναλλακτικές επιλογές:

Εάν σου αρέσει: Ο διάδρομος
Δοκίμασε: Το στατικό ποδήλατο
Στο τρέξιμο ασκείς περισσότερο τους μυς στο πίσω μέρος των μηρών παρά τους τετρακέφαλους. Στην ποδηλασία συμβαίνει το αντίθετο, γι' αυτό και βοηθάς τους μυς αυτούς να κάνουν διάλειμμα. Επίσης, μιας και η ποδηλασία είναι γυμναστική μικρότερης έντασης, θα ξεκουράσεις γοφούς και γόνατα από την καταπόνηση του τρεξίματος.

Εάν σου αρέσει: Η ποδηλασία
Δοκίμασε: Την κολύμβηση
Μια βουτιά κάνει καλό στους μυς σου –ειδικά στους ώμους και στο άνω μέρος της πλάτης- αντισταθμίζοντας το καμπούριασμα που αποκτάς όντας σκυμμένη πάνω στο ποδήλατο. Σε αναγκάζει επίσης να επικεντρωθείς στον έλεγχο της αναπνοής σου και αυτό μπορεί να βελτιώσει την ποδηλασία σου.

Εάν σου αρέσει: Το ελλειπτικό μηχάνημα
Δοκίμασε: Την κωπηλασία
Χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε μυ του σώματός σου (ακόμη κι αν το ελλειπτικό σου μηχάνημα έχει χειρολαβές, το άνω μέρος του σώματός σου απλώς ακολουθεί μηχανικά) και κάνει τους ώμους και τους γοφούς σου να καλύπτουν ένα μεγαλύτερο εύρος κινήσεων. Έτσι, βελτιώνεται η ευελιξία σου.

Εάν σου αρέσει: Το stair climber
Δοκίμασε: Το versa climber
Ανεβαίνοντας ένα εικονικό βουνό ασκείς το άνω μέρος του σώματός σου (δεν κρατιέσαι από χειρολαβές) και αυτό δεν γίνεται με το stair climber. Επιπλέον, η ορθή στάση του versa τεντώνει τους μυς από τις κνήμες έως τους ώμους.
Πηγη:shape.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: