Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

WEF: Απειλή για το 2011 η πτώχευση κρατών


Μία από τις μεγαλύτερες απειλές του πλανήτη για το 2011 είναι ο κίνδυνος πτώχευσης των κρατών με δημοσιονομικά προβλήματα εκτιμά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.


Μία από τις μεγαλύτερες απειλές του πλανήτη για το 2011 είναι ο κίνδυνος πτώχευσης των κρατών με δημοσιονομικά προβλήματα, εκτιμά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Τα απαγορευτικά επίπεδα δημοσιονομικού χρέους που έχουν δημιουργήσει οι περισσότερες χώρες στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση στερεί από τις χώρες αυτές τη δυνατότητα να απορροφήσουν τους νέους κλυδωνισμούς», προειδοποιεί η έκθεση «2011 Global Risks» (Παγκόσμιοι Κίνδυνοι 2011) του Φόρουμ.

«Οι τρέχουσες δημοσιονομικές πολιτικές είναι μη βιώσιμες για τις περισσότερες βιομηχανοποιημένες οικονομίες. Δεδομένης της απουσίας μακρόπνοων διαρθρωτικών προσαρμογών, υπάρχει υψηλός κίνδυνος πτώχευσης κρατών», επισημαίνει ο Ντάνιελ Χόφμαν, ανώτατος οικονομολόγος της Zurich Financial Services που συμμετείχε στην κατάρτιση της έκθεσης.

«Ο κόσμος είναι πιο ευάλωτος στους μελλοντικούς κλυδωνισμούς σήμερα απ’ ότι ήταν τα προηγούμενα 50 χρόνια», υποστηρίζει ο Επιχειρησιακός Διευθυντής του Φόρουμ, Ρόμπερτ Γκρίνχιλ.

Τα υψηλά επίπεδα χρέους είχαν θεωρηθεί μέγιστη απειλή και στην περσινή έκθεση του οργανισμού - μια πρόβλεψη που επαληθεύτηκε - καθώς η κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα τον Μάιο έφτασε να υπερκαλύψει τη σύνοδο κορυφής του 2010 στο Νταβός.
Σε έναν ολοένα περισσότερο διασυνδεδεμένο κόσμο, οι τοπικές αδυναμίες μπορούν να εξαπλωθούν ραγδαία, γεγονός που αυξάνει την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Πηγη:voria.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: