Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σε τροχιά σύγκρουσης για τα κλειστά επαγγέλματα (VIDEO)


Δεν κάνει βήμα πίσω η κυβέρνηση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ρολά διαρκείας στα φαρμακεία. Αποχή των δικηγόρων.


Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων παρά τις αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είπε χαρακτηριστικά ότι η αποφασιστικότητα και η τόλμη της κυβέρνησης είναι δεδομένη.

«Οι επαγγελματικές ομάδες που θίγονται είναι λογικό να έχουν διάφορες απόψεις και είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, περιμένει όλες οι επαγγελματικές ομάδες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Παράλληλα ο Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να κατανοήσουν το ρόλο τους «και μάλιστα όταν ασκούν ένα επάγγελμα για το οποίο τους παρέχεται άδεια κατά παραχώρηση από την ελληνική πολιτεία».

Την ίδια στιγμή οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς δεν συμφώνησαν με τις αλλαγές που φέρνει με σχέδιο νόμου στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας. Οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου, τα πληθυσμιακά κριτήρια και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, προχωρούν σε τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. «Λουκέτο» θα βάλουν τα φαρμακεία και την επόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι δικηγόροι

Με αποχή από την εργασία τους στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου απαντούν οι δικηγόροι στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το «άνοιγμα» του επαγγέλματος τους. Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη και με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος και αποφάσισε την τριήμερη αποχή, ενώ πριν την ψηφοφορία για τις κινητοποιήσεις αποχώρησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινός.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 επί των διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου και θα λάβει τις αποφάσεις του για το αν θα κατέλθουν οι δικηγόροι της Αθήνας σε απεργία ή όχι.

Οι δικηγόροι εκφράζουν ενστάσεις για την μετονομασία των «ελάχιστων αμοιβών» σε «νόμιμες αμοιβές», καθώς πιστεύουν ότι οι αποδοχές μπορεί να είναι χαμηλότερες ακόμη και από τις νόμιμες αμοιβές, ενώ αντιδρούν και στην απελευθέρωση των γεωγραφικών περιορισμών .

Μετωπική και με τους μηχανικούς

Την ίδια στιγμή εμπόδια υπάρχουν και στις διαπραγματεύσεις με τους μηχανισμούς που αντιδρούν στην άρση της ελάχιστης αμοιβής που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Σήμερα επιβλήθηκε «καμπάνα» ύψους 60.000 ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας («ΤΕΕ»), που κρίθηκε ότι προσδιορίζει ελάχιστες αμοιβές για τους μηχανικούς κατά παράβαση της συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο οι μηχανικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν την άρση της ελάχιστης αμοιβής και διαφωνούν με την αποσύνδεση του πτυχίου για την ανάληψη δημοσίων έργων.



Πηγή: .real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: